IMG 20230211 123214 01

13. feb. 2023

Erik Grindbakken

Samfunn

Sjakkfest på Lierbyen bibliotek

Denne helgen startet Lierbyen bibliotek opp sin sjakk-satsning Bibsjakk med et storslått kick-off arrangement.

Biblioteket hadde virkelig slått på stortromma denne dagen og hele biblioteket var pyntet med sjakkeffekter. Det var sjakk-vimpler, gigantiske sjakkbrikker, Kahoot på storskjerm, sjakk-kake og TV2 sin egen sjakkekspert Maud Rødsmoen. I tillegg var biblioteket fylt opp med sjakkbrett hvor alle kunne sette seg å spille.

Tanja Olander som er prosjektkoordinator for sjakksatsningen på Lier bibliotek hadde lagt ned et imponerende arbeid for å få folk til å komme på arrangementet. Innsatsen betalte seg og mer enn 50 sjakkinteresserte i alle aldre hadde funnet veien til Lier bibliotek denne lørdagen.

IMG 20230211 130101 01
Maud Rødsmoen måtte både løpe og tenke da hun spilte simultansjakk mot de fremmøtte

På arrangementet fikk de spille sjakk, delta på Kahoot, spille simultansjakk mot Maud Rødsmoen og ikke minst treffe mange andre sjakkinteresserte. Folk koste seg med sjakk, boller og sjakk-kake i flere timer i det som var et meget vellykket arrangement. Ikke minst fikk Tanja anledning til å reklamere for Bibsjakk som vil være et fast ukentlig tilbud på biblioteket. Hver mandag fra klokken 17.30 til 19.00 vil det være sjakk på biblioteket for alle aldersgrupper, og en gang i måneden vil FIDE-mester i sjakk Harald Bonaventura Borchgrevink komme og holde kurs.

Etter er meget vellykket kick-off er det nok mange av de fremmøtte som allerede gleder seg til neste sjakk-arrangement i regi av Lierbyen bibliotek.

IMG 20230211 115028
Ingen sjakkfest uten sjakk-kake!