Åsmund farger

5. apr. 2024

Åsmund Gilsson

Samfunn

Ny ansatt i Sjakk & Samfunn

Åsmund er ansatt som prosjektmedarbeider i Sjakk & Samfunn. Sammen med May-Helene ønsker han å bruke sjakken til å gjøre en forskjell.

Hei!

Jeg heter Åsmund og er veldig glad for å være det nyeste tilskuddet til Sjakk & Samfunn. Min introduksjon til sjakken var på barneskolen. Jeg lærte meg reglene, men ble ikke bitt av basillen og ga meg etter kort tid. Det var ikke før Magnus Carlsen vant verdensmesterskapet i 2013 at interessen tok seg opp, og jeg begynte å spille på nettet. Da jeg i 2014 flyttet til Volda for å studere sosialt arbeid, meldte jeg meg inn i Volda Ørsta sjakklag. Der fikk jeg både smake på knusende seiere og hjerteskjærende nederlag. Men enda viktigere fikk jeg erfare et godt fellesskap som har en tendens til å oppstå blant mennesker som deler samme interesse og lidenskap.

Det å fremme den sosiale og inkluderende delen av sjakken blir viktig for meg når jeg nå begynner i jobben for Sjakk & Samfunn. Her håper jeg også å dra nytte av min tidligere erfaring som sosionom og miljøterapeut innenfor barnevernet og omsorgsboliger. Jeg er overbevist om at sjakken kan være en arena som bidrar til et varmere samfunn og motvirker utenforskap. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med arbeidet!

Ta gjerne kontakt med meg på [email protected] om du vil drøfte ideer eller komme med forslag til oss i Sjakk & Samfunn.


Med vennlig hilsen,
Åsmund