294769507 1041518483395196 7224430737047696100 n

12. jan. 2023

Sofie Sæther

USF

Bli med på NM for jenter og kvinner!

Greveløkka Sjakklubb i samarbeid med Offerspill Sjakklubb ønsker alle jenter og kvinner i sjakk-Norge hjertelig velkommen til en hyggelig og spennende sjakkhelg 10.-12. februar i Hamarhallen.

I løpet av turneringen får du lærerike analyser og hyggelige opplevelser. Viktoria Ni, Valentina Verbin og Kristian Stuvik Holm er tilgjengelig for å kommentere og analysere partier mellom rundene i analyserommet for de som ønsker det. Dette er en strålende anledning til å lære av egne partier, og til å bli kjent med andre sjakkspillere! Arrangøren legger også opp til hyggelige opplevelser utenfor sjakkbrettet i løpet av helgen.

De to beste i lilleputt og i kadett og de to beste U20 i ungdomsklassen kvalifiserer seg til Nordisk mesterskap for jenter. Alle deltakere mottar en flott deltakerpremie i glass. Vinneren i eliteklassen får delta i VM i lyn- og hurtigsjakk. I eliteklassen og åpen klasse blir det også pengepremier.

Meld deg på turneringen her:

Påmelding!

Obs! Påmeldingsfristen for Eliteklassen er 1. februar! Uttak vil bli foretatt kort tid etter denne dato

Etter fjorårets NM, kvalifiserte Norgesmester Monika Machlik seg for VM i lyn- og hurtigsjakk for kvinner, og sikret slik Norges deltakelse i mesterskapet. Sara Marie Skaug Bjørkly - prosjektleder for Dronningspranget og nestleder i Jente- og kvinneutvalget, deltok også i fjorårets turnering:

–Jeg hadde en kjempeflott turnering – og det var utrolig kjekt å møte så mange jenter og kvinner med interesse for sjakk! Deltakelsen ga meg stor motivasjon til å jobbe videre med sjakken og delta mer i turneringer. Jeg vil på det sterkeste oppfordre alle sjakkinteresserte jenter og kvinner om å bli med på dette flotte arrangementet!

Sara marie
Sara Marie Skaug Bjørkly

Sheila Barth Stanford – Sjakktrener og landslagsspiller gjennom fem tiår: – Jeg har fortsatt morsomme minner og gode venner fra det første NM for jenter på Karmøy i 1986. NM for jenter er en flott rekrutteringsturnering der man kan erfare at selv om det er null eller få andre jenter og kvinner i din lokale klubb, så finnes det mange sjakkspillende jenter rundt i hele Norge. NM for jenter har nærmest venne-garanti! Selv om det kåres norgesmestere, så har NM for jenter alltid vært for absolutt alle jenter som liker sjakk. Jeg håper det motiverer jentene at turneringene for de voksne kvinnene arrangeres samtidig, og at de opplever at de voksne er rollemodeller både i å kose seg med sjakken og å ta spillet på alvor.

Håper vi ses på Hamar!

Sheila
Sheila Barth Stanford
Jentene i EM for ungdom
Jentene som deltok under EM for ungdom 2022!