Tilbake til Våre prosjekter

Sjakk for inkludering

Nå setter vi Groruddalen på sjakk-kartet! Sjakk & Samfunn og Næringslivet Møter Østkanten har fått støtte fra Oslo kommune til prosjektet "Sjakk for inkludering". Prosjektet skal bidra til å skape felles møteplasser på tvers av språk og kultur i hele Groruddalen.

Kart sjakk for inkludering
Det blir mye sjakk i Groruddalen i månedene som kommer.
Dato Tittel Sted Tema
20. jun. 2024 1911U Voldsløkka BGP Juni 2024 USF
24.–28. jun. 2024 Sommersjakkleir UKE 26 Skøyen skole USF
28. jun. 2024 Greveløkka Sommer BGP 1 USF
28. jun. 2024 Bærum BGP Sommer 1 USF
28. jun. 2024 Dragulf BGP Sjakkleir uke 26 USF
28. jun. 2024 Søråshøgda sommerleir BGP uke 26 USF
Se alle aktiviteter

Et viktig poeng er at aktivitetene ikke koster penger, da gratis aktiviteter er en forutsetning for økt deltakelse i områder der mange sliter økonomisk.

Hovedmålet til prosjektet er å stimulere til mer sjakkglede blant folk i Groruddalen, men det er også ønskelig å trekke folk fra hele Oslo for å bli med på aktivitetene.

– Sjakk er et verdensspill, og man trenger ikke snakke samme språk for å spille sammen. Sånn sett er det en perfekt aktivitet for å skape bånd på tvers av kulturer, sier prosjektleder Martin Johannessen.

IMG 20220927 173502
Maria Sultana Ahmad og Lavin Farhad Amin er sjakkveiledere og lærer bort sjakk til barn og voksne.

Sjakk for inkludering har inngått samarbeid med Røde Kors sitt nye familiesenter på Stovner, Grorudhuset Frivilligsentral og Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak) om ukentlig aktivitet. Aktivitetene vil skje i regi av unge sjakklærere som jobber i Sjakk for inkludering-prosjektet og i samspill med frivillige.

I tillegg blir det månedlige turneringer på Deichman Stovner. Det planlegges også et stort arrangement på Økern Portal i slutten av november. Mer info om dette kommer i løpet av de neste ukene.

Følg oss på Facebook for løpende oppdateringer.