DSC05259

30. mai 2023

Erik Grindbakken

Samfunn

Stiftelsen SR-Bank sponser sjakkparker

Neste vår vil det komme på plass flotte sjakkparker i Stavanger og Kristiansand med støtte fra Stiftelsen SR-Bank.

Stiftelsen SR-bank har vært en god samarbeidspartner for Sjakk & Samfunn de siste årene, og har bidratt til at vi har fått satt ut en rekke sjakkbenker ulike steder i Agder, Rogaland og tidligere Hordaland. Nå har Stiftelsen SR-Bank gitt 850.000 kroner til å bygge flotte sjakkparker i Stavanger og Kristiansand.

To av benkene som stiftelsen ga støtte til i 2021 står allerede i Bergstedparken i Stavanger ved siden av verdens største utendørs sjakkbrett som Magnus Carlsen kunne gi som gave i 2001. Konturene av en flott sjakkpark er allerede på plass, men med midlene gitt av stiftelsen SR-bank i år kan denne sjakkparken utvides og bli et naturlig samlingspunkt for sjakkinteresserte i regionen. Planen er at sjakkparken skal få 5 nye bord med 2 sjakkbrett på hvert bord. De nye bordene vil i tillegg få fastmonterte bokser som kan åpnes med nøkkelkort som vil gjøre det enklere å låne brikker. Benkene vil også ha QR-koder som vil gi brukere informasjon om spilleregler, hvor man kan få tak i utlånskort og mye annen nyttig informasjon.

DSC05253
Gave-og kommunikasjonssjef Ellen Instefjord i Stiftelsen SR-bank utfordret sjakkpresident Anniken Vestby til et parti sjakk på en av de flotte benkene i Bergstedsparken.

I Kristiansand har kommunen gitt oss grønt lys til å skape en sjakkpark midt i sentrum. Gågata Gyldensløvsgate som ligger på nedsiden av Domkirkeparken vil fylles opp av sjakkbenker og skape en unik møteplass for sjakkinteresserte. Allerede denne sommeren vil det komme 2 sjakkbord med utlånsmuligheter av sjakkbrikker. Med midlene fra stiftelsen SR-bank vil vi kunne få på plass 10 bord i Kristiansand.


Neste vår håper vi å kunne åpne parkene både i Kristiansand og Stavanger med pomp og prakt, men allerede denne høsten vil vi kunne innvie sjakkparker i Drammen og Fredrikstad. I Drammen gjøres det i disse dager klart for å ta imot 11 sjakkbord som skal plasseres på Strømsø Torg og i Fredrikstad vil det også snart komme 3 doble sjakkbord. Vi håper dette vil bidra til at sjakk ikke bare blir spilt på sjakklubber og mobiler fremover, men at sjakken blir synlig og tilgjengelig for folk flest.

Erik og srbank
Erik er fornøyd