28. jun. 2021

Samfunn

Sommerintervju med gutta i Cornahjelpen SK

I en tid der det har vært vanskelig å arrangere fysiske sjakkturneringer, har Espen Sneeggen, Egil Tonning og Andreas Melleby bidratt til å skape mye sjakkaktivitet på nett. Samtidig har de klart å samle penger til hjelpeorganisasjoner som hjelper sårbare mennesker som står i fare for å bli smittet. Til nå har de hatt veldedighetsturneringer for Dråpen i havet, Redd Barna og Amnesty International.

Vårt engasjement og sjakktilbud ble dannet som en motvekt til pandemien i den hensikt å skape et positivt bidrag gjennom veldedighetsånd og samhold.

Kan dere fortelle kort om sjakktilbudet hos dere?

Coronahjelpen Sjakklubb er primært en online sjakklubb hvor alle er velkommen, og vi holder faste turneringer hver søndag fra 14:00 til 15:30.
Vi holder også uhøytidelige turneringer fysisk i Bergen med forsvarlig smittevern inntil videre.

Har dere klart å opprettholde et sjakktilbud for deres brukere gjennom pandemien?

Vårt engasjement og sjakktilbud ble dannet som en motvekt til pandemien i den hensikt å skape et positivt bidrag gjennom veldedighetsånd og samhold.

Har dere klart å samle inn mye penger til gode formål?

Vi har arrangert faste ukentlige turneringer i litt over et år. Alle våre deltakere gir direkte selv til organisasjonene som vi peker ut. Det er vår erfaring at ved nærmere kontakt, enten når vi deler ut premier eller bare kontakt generelt, så er det vår oppfatning at flere personer gir til de ulike veldedighetsorganisasjonene, noe som er svært gledelig.

Hvordan er deres egen sjakkinteresse? Når begynte du selv å spille sjakk?

Espen Sneeggen: Jeg begynte å spille sjakk veldig sent som 23 åring (er nå 33 år), men tross dette vil jeg si at min sjakkinteresse er ganske over gjennomsnittet. Med koronapandemien har jeg begynt å studere sjakk seriøst for første gang, men til nå har jeg stort sett bare spilt veldig mye og sett mye på sjakk.

Egil Tonning: Jeg begynte å spille sjakk i 17 årsalderen. Jeg har både vært medlem i Bergen sjakklubb og Fyllingsdalen sjakklubb. Jeg har hatt stor glede av spillet og spiller litt hver dag. Jeg er 71 år gammel og håper jeg har mange gode sjakk år foran meg.

Andreas Melleby: Jeg har vært interessert i sjakk i mange år og fulgt med på mange internasjonale turneringer. Etter at jeg flyttet til Bergen (2020) har interessen vokst og det har åpnet seg flere muligheter til å spille sjakk.

En av drømmene våre er å etablere oss mer fysisk og arrangere sjakkturneringer på gaten og dele vår sjakkglede med folket.

Har dere lagt noen planer for fysiske sjakkaktiviteter når pandemien er over?

Ja, vi har mange planer om å fortsette vårt tilbud uavhengig av verdenssituasjonen. Vi har og planer om å holde på vår modell med sjakk og veldedighet, som vi mener vi kan gjøre mye godt ut av. En av drømmene våre er å etablere oss mer fysisk og arrangere sjakkturneringer på gaten og dele vår sjakkglede med folket.
For dere som vil følge oss videre eller bli med på reisen vår, kan dere lett holde dere oppdatert gjennom Facebook.

Hvilke planer har dere for sommeren 2021?

Espen Sneeggen: Jeg kommer til å studere mye sjakk/jobbe med sjakk og utenom dette kommer jeg til å nyte sommeren, forhåpentligvis på en strand eller på et fjell i godt selskap.

Egil Tonning: I sommer tar jeg med meg sjakksettet hvor hen jeg går i li og fjell og på stranden

Andreas Melleby: Jeg skal tilbringe tid med min familie på Østlandet, ellers blir det endel jobb samt en god dose med daglig sjakk nøtter!