IMG 4819

21. des. 2023

May-Helene Gram Franck

Samfunn

Sjakk på Stovner: Et Halvår med Inkluderende Ungdomsengasjement

Et nytt halvår med sjakk på Stovner er nå avsluttet, denne gangen i nært samarbeid med Røde Kors Familiesenter og med fokus rettet mot ungdommene.

Ungdommene besitter forskjellige ferdigheter, blant annet evnen til å lede sjakkaktiviteter. Med en rolig stemme har Jo Anders Sollien fungert som prosjektleder for inkluderende sjakk. Han har spilt rollen som veileder for ungdommene på Stovner og Veitvet. Det er nettopp disse ungdommene som har ledet aktivitetene på Røde Kors' familiesentre denne høsten.

Ukentlig har de besøkt Familiesenter på Stovner og Familiesenter på Veitvet for å holde sjakkurs, ha ansvar for sjakkpartier og spille partier med alle som deltar.

"Vi har mottatt positive tilbakemeldinger fra Røde Kors når vi har vært på besøk på Veitvet og Stovner. Spesielt på Veitvet har det vært høy aktivitet med mange barn i alderen 2-10 år som har kommet gang etter gang for å spille sjakk og samle klistremerker, sammen med foreldrene," sier Jo Anders.

IMG 4738

Sjakkpass er en unik, personlig bok der barna samler klistremerker knyttet til deres sjakklige og sosiale ferdigheter og prestasjoner. Ytterligere informasjon kan finnes på Sjakkpass

I tillegg til de ukentlige samlingene på familiesentrene, har det vært tre større arrangementer: en turnering på Veitvet-senteret, en juleturnering på Stovner-senteret og en julesimultan på Stovner-senteret. Under simultanene fikk julegavekjøperne en liten pause fra shoppingen og kunne utfordre Sheila ved sjakkbrettet.

Det som gjør sjakk så flott er at alle kan møtes ved det samme brettet, og det er nettopp det vi ser under disse større arrangementene. Barn møter voksne, og amatører møter profesjonelle.

IMG 4807
IMG 4789