25. mar. 2021

Forbund

Regionsserien FMST er i gang!

Søndag 14. mars ble de tre første rundene i Regionsserien FMST spilt på Spillsjakk med stor deltakelse. 40 lag med til sammen nesten 180 spillere i alderen fra 7 til 16 var med. Lagene var delt inn i to grupper. Dette er den aller første gangen regionsserien blir arrangert, og planen er at dette skal bli en fast serie som arrangeres to ganger i året. Er vi heldige så vil serien til høsten bli gjennomført som en hybrid-turnering. Høstserien vil uansett bli spilt i det nye ligaformatet som blir klart i mai.

Spillsjakk

Anna Benedicte Agdestein Skjellegrind fra Steinkjer SLU og Trøndelag 1 er en av mange unge og lovende sjakkspillerne som deltar i regionsserien til Flere mot sjakktoppen

Om turneringen
I gruppe A blir det spilt en 9 runder Berger, hvor alle 10 regionene i FMST fikk tilbud om å stille et lag. Nå var det ikke alle regionene som hadde anledning til å stille lag, slik at ytterligere tre lag ble tatt med basert på ratingsnitt. Takk til Oslo og Akershus som organiserte ekstra lag på kort varsel.

De øvrige 30 lagene spiller en 9 runder Sveitser i gruppe B. Flere av regionene var representert med mange lag, blant annet kom Rogaland med hele 7 lag.

Regler
Regionsserien er et tilbud til alle som er født i 2005 eller senere. Hvert lag består av minst 4 spillere og det er et krav om at hvert lag skal ha minst en spiller av hvert kjønn på laget. Om et lag i en runde ikke har mulighet til å stille med spillere av begge kjønn, blir laget trukket 0,5 poeng og motstanderlaget blir tillagt 0,5 poeng.

Reglementsutvalget har påbegynt å utarbeide retningslinjer for arrangering av netturneringer og for håndtering av problematikken rundt juks. Fristen for arbeidet er blitt satt til 15. mai. I regionsserien håndteres i dag problematikken med et fokus på forebyggende tiltak. Alle lagledere blir oppfordret til å snakke med sine spillere, spillerne har ikke anonyme kontoer og det er heller ikke premier i regionsserien.

I tillegg blir alle partier analysert i etterkant av turneringen. Av denne grunn er alle resultater og tabeller kun foreløpige.

Tabeller
Her er foreløpige tabeller etter 6 runder er gjennomført. Tabellene tar hensyn til trekk som f.eks. kun jente- eller guttespillere. Et parti skal spilles om igjen. Til høsten går de 6 beste lagene(maksimalt 1 lag fra hver region) til divisjon 1, divisjon 2 spilles med 6 lag og divisjon 3 er åpen.

Spillsjakk

For mer informasjon om resultater og partier, se Spillsjakk
Lag A: https://www.spillsjakk.no/tournament/view/20210314rfmstga3
Lag B: https://www.spillsjakk.no/tournament/view/202103rfmstgb3

Sosialt
Regionsserien er ment som både et sosialt og sportslig tilbud til den yngre garden av sjakkspillere. For å ivareta det sosiale brukes forbundets Discord-server. Serveren er åpen for alle medlemmer i forbundet. Vi anbefaler alle å bruke sitt ekte navn på serveren. Det gjør det mye enklere for kjente å se at du er tilstede.