DSC08690

26. aug. 2022

May-Helene Gram Franck

Samfunn

Oslo kommune gir støtte til stort sjakkprosjekt i Groruddalen

Sjakk & Samfunn i samarbeid med Næringslivet Møter Østkanten vil bruke sjakk til å skape et mer inkluderende Oslo.


Sjakken har stolte tradisjoner i Groruddalen. Likevel er sjakktilbudet langt bedre i vest og i sentrum av Oslo enn det er i øst.

Med prosjektet Sjakk for inkludering ønsker Sjakk & Samfunn (samfunnsarbeidet til Norges Sjakkforbund) og Næringslivet Møter Østkanten å sette Groruddalen på sjakk-kartet og få flere sjakkinteresserte til å ta turen til østkanten. Prosjektleder Martin Johannessen håper at prosjektet kan bidra til å bygge bro mellom folk med ulik bakgrunn fra hele Oslo.

-Sjakk kan ha et stor integreringspotensial. Det er et verdensspill og man trenger ikke snakke samme språk for å spille sammen. Sånn sett er det en perfekt aktivitet for å skape bånd på tvers av kulturer.

-I sommer har vi hatt et prosjekt hvor vi har skapt mye morsom aktivitet for barn og unge på Stovner. Nå ønsker vi å utvide til flere områder i Groruddalen og nå folk i alle aldre, fortsetter Johannessen.

Lørdag 27. august går startskuddet for prosjektet som er støttet av Oslo kommune, med turnering og simultan med stormester Aryan Tari. Les mer om arrangementet her.

Utover høsten vil det arrangeres 30-40 sjakkarrangementer i Groruddalen.

- Vi planlegger mye forskjellig gøy, både store og små arrangementer, alt fra quiz, opplesning fra sjakkbøker, turneringer og kurs. Til felles har alle aktivitetene at de har lav terskel – her kan alle bli med uavhengig av om man har spilt mye eller lite sjakk før, sier Johannessen og legger til at alt vil være gratis å være med på:

- I områder der mange sliter økonomisk er det svært viktig å skape aktiviteter som ikke koster penger. Vi håper dette kan bidra til at flere får muligheten til å oppleve de mange gledene ved å spille sjakk.

Følg Sjakk for inkludering på Facebook for løpende oppdateringer om prosjektet og ulike aktiviteter.