5. mar. 2021

Samfunn

Nye kurstilbud i regi av Sjakk & Samfunn

Tilbakemeldingene på kursrekken vi arrangerte i januar og februar har vært så gode at vi kjører en runde 2. Denne gangen er det de norske stormesterne som kursholder Torbjørn Ringdal Hansen skal ta for seg.

Pandemien går sin gang, og med det forsetter vi i Sjakk & Samfunn å satse digitalt. 1. mars satt vi det som skulle være et endelig punktum for kursrekken og arrangerte heldigital avslutning med Kahoot, turnering på spillplattormen Lichess og live-kommentering med Torbjørn Ringdal Hansen på Google Meet.

Innsatte i Ringerike fengsel har vært med på kursrekken. Her er en av de innsatte i spennende duell mot Torbjørn Ringdal Hansen.

Tilbakemeldingen på kursrekken har imidlertid vært såpass gode, samtidig som det kommer flere signaler om ytterlige tiltak for å hindre koronasmitte, at vi allerede 10. mars kjører i gang en helt ny kursrekke for deltagerne som var med på runde 1. Denne gangen er det de Norske stormesterne som skal under lupen.

«Norge har 16 stormestre i sjakk, deriblant verdensmesteren. På dette kurset vil jeg ta utgangspunkt i de norske spillerne og instruktive øyeblikk fra deres partier. Dette er en oppfølging fra første kurskveld, og målet er at kursdeltagerne skal ta ytterligere steg fremover samtidig som dere lærer dere hva som rører seg i norsk toppsjakk.», forteller Torbjørn om kurset.

Les mer om kurset her.