Stavanger5

28. mai 2024

May-Helene Gram Franck

Samfunn

Norges sjakkhovedstad har fått enda flere sjakkbord!

I 2022 ga vi Stavanger kommune sjakkbord, og i helgen som var, fikk de enda flere. Nå kan man trygt si at Bjergstedparken er den største sjakkparken i Norge!

I 18 grader og litt overskyet vær var det fredag klart for sjakkfest i Bjergstedparken. Det var bare et problem – de nye benkene var ikke på plass. Men etter mye frem og tilbake kom benkene rullende inn i parken, og det siste bordet var på plass bare 10 minutter før arrangementet startet.


Stavanger1
Bordet veier over 400 kg, og man trenger kranbil for å flytte det.

Første gjest på plass var professor Håvard Søiland, som hjalp oss med å sette opp brikker og stille klokker. Han er mannen bak foreningen «Sjakk mot brystkreft», som har det passende slagordet «Det beste trekket setter brystkreften sjakk matt».

Du kan lese mer om Sjakk mot brystkreft her: https://www.spleis.no/project/...


Stavanger6
Professor Håvard Søiland

Som sjakkby er Stavanger mest kjent som vertskapet for Norway Chess, men neste helg skal forhåpentligvis enda en stor sjakkbegivenhet finne sted – nemlig et verdensrekordforsøk. Gutta bak podkasten SjakkSnakk, Askild og Odin, skal spille sjakk i over 60 timer! De tok også turen innom åpningen av sjakkparken for å teste sjakkformen.

Les mer om verdensrekorden her: https://www.sjakksnakk.no/

Stavanger3
Odin i aksjon
IMG 5017
Det samme gjelder også Askild

Alle offisielle åpninger trenger jo kake, og USF-leder Lasse fikk æren av å åpne kaka. Alt i alt ble det en flott dag i Bjergstedparken, og vi anbefaler alle å ta turen til parken om de er i Stavanger-området.

En stor takk til Sparebankstiftelsen SR-Bank som har gjort det mulig å lage denne parken i Stavanger.

Stavanger2
Stavanger4