Sjakk & Samfunn

23. mar. 2023

May-Helene Gram Franck

Samfunn

Hils på Sjakk & Samfunn

Etter godt over 4 år som prosjektleder for prosjektet Sjakk & Samfunn har Martin Johannessen takket for seg. Han har blitt prosjektleder i Norges Verdensarv, og vi ønsker Martin masse lykke til i ny jobb!

Men, hva betyr dette for Sjakk & Samfunn?

Jo, det betyr at vi har fornyet teamet som jobber i prosjektet.

Les videre for å bli kjent med oss!

Sjakk & Samfunn arrangement
Erik på et på et arrangement i Kongsvinger under Landsturneringen 2022

Erik

Ansvarsområde:

Prosjektleder

Sørge for at prosjektet videreutvikles og at vi kan hjelpe bibliotek, asylmottak, seniorsentre, fengsler, frivilligsentraler, fritidsklubber og en rekke samfunnsinstitusjoner med å skape et sjakktilbud for sine brukere.

Beste minne fra Sjakk & Samfunn:

Alltid gøy å se når noen lykkes med å skape et sjakktilbud som gjør hverdagen til sine brukere bedre. Personlig kan jeg trekke frem kursene jeg fikk holde i Ila Fengsel høsten 2019 som et høydepunkt.

Kontakt:

Ta kontakt hvis du ønsker å starte et sjakkprosjekt for en bestemt målgruppe eller har ideer for hvordan Sjakk & Samfunn kan videreutvikle sitt tilbud for å nå enda flere enn det vi gjør i dag.

Mail: [email protected]

Mobil: 90578745

Sjakk & Samfunn arrangement på Sentralen
Pelle på et sjakk-arrangement på Sentralen

Pelle

Ansvarsområde:

Jeg har fått spesielt ansvar for å skape sjakklige aktiviter for rusomsorgen i 2023, noe jeg ser veldig frem til. Vi er blant annet på vei inn i et samarbeid med Nyttig Arbeid som jobber med å få personer som har hatt eller har rusproblemer inn i arbeid, der vi ønsker å skape en sosial møteplass for dem gjennom å bruke sjakk. Vi har også fått flere rusomsorgsinstitusjoner som har meldt seg på prosjektet vårt denne våren, noe som er veldig gledelig

Beste minne fra Sjakk & Samfunn

Min beste opplevelse fra Sjakk & Samfunn er juleturneringen vi avholdt på Deichmann i 2021. Det var blant de første arrangementene jeg, og sikkert mange andre, deltok på siden mars 2020 og man kunne se hvor ivrige både barn og voksne var for å gjøre noe sosialt utenfor bopelen sin. Dette var også mitt første sjakk - arrangement noensinne, noe som ga såpass mersmak at jeg søkte om jobb i forbundet på våren.

Kontakt:

Jeg ønsker gjerne å høre fra deg og dere om du jobber i eller har verv i rusomsorgen, slik at vi kan skape et godt lavterskeltilbud også for dere!

mail: [email protected]

Sjakk & Samfunn integrering
May-Helene på besøk på Vinstra Asylmottak

May-Helene

Ansvarsområde:

Kommunikasjon! Alt av sosiale medier, nyhetsbrev og nettsider ligger hos meg. I tillegg lager jeg mye grafisk materiale, og tar masse bilder av sjakkglede. Alle som melder seg på hos oss tar jeg kontakt med. Hvis du har noen spørsmål om prosjektet så send de til meg!

Beste minne fra Sjakk & Samfunn

Det er to besøk som står spesielt sterkt i minne hos meg.

Det første var da jeg var så heldig å få være med inn i Oslo fengsel da de deltok i NM for fengsler. Å kjenne på nerven som var i rommet under mesterskapet var som å se på hvilket som helst av mine favorittlag spille fotball. Jeg følte meg som en del av laget og ble oppriktig stolt da gutta vant. Og uten å være for uprofesjonell, må jeg innrømme at jeg heier litt ekstra på Oslo under årets NM også.

Det andre besøket som jeg husker godt, var mitt besøk på Vinstra asylmottak. Kontrasten mellom den vakre norske naturen og de litt kummerlige fasilitetene var påfallende. De som jobber der, gjør så godt de kan med de få midlene de har, og gratis utstyr fra oss kommer godt med. Det fine med sjakk er at sjakk ikke har noen kulturelle eller språklige grenser. På mottaket spilte jeg et parti mot en eldre herremann som ikke snakket norsk eller engelsk. Selv om vi ikke forsto hverandre, brukte vi sjakken til å dele et øyeblikk sammen.

Kontakt:

Hvis du lurer på noe knyttet til kommunikasjon, ta kontakt. Jeg kan gi dere logoer og illustrasjoner og hjelpe til med plakater. Har dere et arrangement dere vil at vi skal promotere, ta kontakt, så fikser jeg det også.

Har dere noen gode historier og erfaringer dere har lyst til å dele, send de til meg!

Jeg kommer også gjerne på besøk for å se hvordan dere har det.

Mail: [email protected]

Mobil: +47 97515669