Bilde Gary Fuzz

31. jan. 2023

Pelle Mykland

Samfunn

Fuzz Sjakk i Trondheim

Vi har snakket med Gary Andrès Chinga om det flotte sjakktilbudet han har startet opp i Trondheim med Fuzz sjakk. Her kommer han med tips til hvordan du kan starte opp ditt eget lavterskel tilbud i din kommune, samt hvorfor sjakk er et flott middel til sosialisering.

Hva er Fuzz Sjakk?

Fuzz Sjakk er et innovativt sjakkmiljø med fokus på å fremme det sosiale. Med tanke på det så tilbyr vi blant annet turneringer, kurs, konkurranser, fester. Det er et konsept som stadig er i utvikling for å gi mest mulig til folket.

Hvordan fikk du tanken om å starte Fuzz Sjakk?

Ettersom at jeg jobber på Rema 1000 og er veldig sosial av meg så har jeg fått godt innblikk i hvor stor sjakkinteressen er i Trondheim.

Jeg startet også å spille sjakk sommeren 2017 og etter det har jeg alltid vært ivrig etter å møte nye motstandere som jeg kunne slå for å bli bedre. Dette mikset med impulser av å finne glede i å gi til andre, samle folk og organisere for større grupper førte meg til å samle en del remakunder/remavenner til den første Fuzz Sjakk turneringen 15. januar 2022. Dette ble en såpass positiv opplevelse at det gjentok seg en måned etterpå. Dette ballet etterhvert på seg med en turnering til i mars som ga en åpenbaring om at dette kunne bli noe bedre organisert og større for byen.

Hvorfor burde folk komme på sjakkveldene og arrangementene deres?

Med Fuzz Sjakk prøver vi å skape en sosial arena med sjakk som hovedgren. Her jobber vi for å tilby folket de kuleste og feteste sjakkeventene som er ment for alle nivåer. Med konsepter som stadig er i utvikling for å gjøre folket så fornøyd som mulig så er dette et åpent miljø hvor alle kan komme og gå som de vil. Om sjakk, mat og drikke, god musikk og en sosial arena appellerer til deg så vil vi trygt si dette er noe verdt å sjekke ut.

Hvis noen vil starte opp noe lignende et annet sted i Norge, har du noen tips og triks?

Skap noe som gjør at det er minst mulig terskel for å være sosial. Musikk, lokaler med god belysning, god drikke og mat, en god vert som gir trygghet og tillitt til folket. Sjakken er en fantastisk sport/spill som ikke trenger overtalelse, miljøet er en annen ting. Alle har sin smak og visjoner, skap det som appeller til alle/deres målgruppe.

Vi spurte Peter Flermoen, en gjenganger på Fuzz Sjakks arrangementer om hans opplevelser av initiativet:

For min del som har spilt sjakk en del år, med den tradisjonelle tidskontrollen som kan ta opp til 7 timer, er det veldig forfriskende og spille turneringer hos Fuzz sjakk med lave skuldre og kort betenkningstid. Å kunne møte opp hver tirsdag på fastfoodsjappa Superhero Pizza og spille lynsjakk skaper en veldig avslappende atmosfære, som jeg tror er ettertraktet i en by som Trondheim.

Det er flere der ute med gode sjakkferdigheter som ikke ønsker å spille langsjakk og jeg synes Gary har vært flink å skape en arena for folk som ønsker å drive med hobbyen sin, uten at det blir for seriøst. Har bare gode ting å si om arrangementene vi har hatt til nå, og møtt mange hyggelige mennesker med god sjakkpeiling.

Les mer om Fuzz Sjakk her: fuzzsjakk.com

Har du eller noen du kjenner et godt sjakkinitiativ vi burde dele? Ta kontakt med oss på [email protected]


Turneringsspill Fuzz
Halloween Fuzz
Fuzz snakkebilde
Fuzz sjakk DJ
Fuzz antikvariatet

Foto: Hugo De La Plaza & Quinton Burrows
Dj avbildet: Resident DJ på turnering-Jünger