9. sep. 2019

Forbund

JONG FORSVARTE SØLVET I NORDISK FOR SKOLELAG

Sølvguttene: Saad A. Elmi (13), William A. Olsen (11), Hy C. Vo (13) og Torjus Bommen (13)
Foto: Rune Olsen/Bærum Schakselskap

Kun et halvt poeng bak svenskene

Jong skole er regjerende Norgesmester for barneskolelag. For andre gang representerte skolen Norge i Nordisk mesterskap. For andre gang ble det sølv – kun et halvt poeng bak svenskene.

Jong skole har et langt og nært samarbeid med Bærum Schakselskaps Ungdom, og sjakken har de tre siste årene fått en ny blomstringstid både på skolen og i klubben. En fornøyd rektor, Frode Sømme, slår fast at Jong skole er nestbeste sjakkskole blant tusenvis av barneskoler i Norden.

- Samarbeidet med Bærum Schakselskap er unikt. To ganger i uken trener klubben elevene våre i sjakk, og alle barna som ønsker å lære får mulighet til det. Trenerne er særs dyktige, og flere av barna opplever både mestring og til dels svært gode resultater. Samarbeidet har gitt sjakken på skolen en real «boost», og er en modell andre skoler også burde vurdere.

Jonglaget åpnet med perfekt score 4-0 mot Danmark i første runde.

Deretter ventet de svenske forhåndsfavorittene i andre. Dessverre ble det 1-3 tap, og veien til toppen virket lang. Spillerne stod likevel på og knappet innpå vertenes ledelse både i runde fire og fem. Det skulle likevel bare blir nesten. Prestasjonen er like fullt godkjent. Mest imponerende gjorde Jongs uerfarne 4. bordspiller det. Torjus Bommen (13) gjennomførte turneringen uten tap, og avgav kun to remis og ble beste bordspiller.

Laget ble ledet av Bærum Schakselskaps Ungdoms leder Gisle Bjugn, og bestod forøvrig av William A. Olsen (11), Saad A. Elmi (13) og Hy C. Vo (13).

I ungdomsskoleklassen stilte Nordberg skole for Norge. Det ble en sportslig tung turnering for Norgesmestrene, som endte på 5. plass. På grunn av konfirmasjoner stilte laget også kun med tre spillere i siste runde mot de soleklare vinnerne fra Island. Faktisk avgav islendingene kun to remiser på totalt 20 partier. Stemningen i det norske laget var likevel god, og spillerne har sikret seg minner for livet.

Nordberg ble ledet av velkjente Johs. Kjeken fra SK 1911, og laget bestod av Gaute Bergan, Mikkel L. Johansen, Emilie Lazareva, Emil Nickelsen og Fredrik B. Buxrud.

Laglederne Gisle Bjugn og Johs Kjeken var meget fornøyd med innsatsen til de norske lagene
Foto: Rune Olsen/Bærum Schakselskap