9. mar. 2017

Forbund

Akademisk, Alta, Levanger og Sotra kjemper om eliteserieplass

Logo NSFI helgen ble både Codanserien og avgjørende stikkamper spilt. Dermed er det klart hvilke fire lag som kjemper om 2 plasser i neste års eliteserie. Alta vant Nordnorsk mesterskap for lag i februar. Dermed var de det første laget som var klare for eliteseriekvalifisering. De vant 4 lagmatcher og spilte 1 uavgjort mot Tromsø 3. Levanger vant Midtnorgeserien Trøndelag, mens Kristiansund vant Midtnorgeserien Møre og Romsdal. På lørdag vant Levanger 3-2 mot Kristiandsund i stikkampen og ble dermed vinner av Midtnorgeserien og en plass i eliteseriekvalifseringen. Kampen ble spilt, som vanlig, på nøytral grunn midt mellom de to vinnerlagene. I år ble kampen spilt i Rindal. Sotra vant Vestlandsserien nord, mens Sandnes vant Vestlandsserien sør. Disse møttes til kamp hos Sandnes, men gjestene vant oppgjøret 4,5-0,5. Dermed er Sotra klare for eliteseriekvalifisering som vinnere av Vestlandsserien. Se partier og individuelle resultater på turneringsservice. Akademisk var strengt tatt det første laget som ble klart for eliteseriekvalifisering. Etter seriesjakkhelgen i februar kunne ingen lag med opprykksmulighet ta dem igjen i første divisjon i Østlandsserien. Selv om de tapte de to siste rundene, og OSS 2 gikk forbi dem på tabellen, får de plassen i eliteseriekvalifseringen. Dette fordi OSS 2 ikke kan rykke opp. Dermed er Akademisk, Alta, Levanger og Sotra klare for eliteseriekvalifisering 31. mars til 2. april. Kvalifiseringen spilles i Oslo Schakselskaps lokaler med samme oppsett som i eliteserien: Over 6 bord med 1. runde fredag kl 18:00, 2. runde lørdag kl 12:00 og 3. runde søndag kl 10:00.
Spilleberettiget i kvalifiseringen er de som er spilleberettiget på spilletidspunktet, og i tillegg oppfyller minst en av følgende kriterier . (ref § 9.4 i seriesjakkreglementet): - De som var spilleberettiget for klubben ved seriestart - De som har spilt minst en runde for klubben i løpet av sesongen