25. mai 2021

Samfunn

Vil dere feire Verdens sjakkdag sammen med oss?

Vi i Sjakk & Samfunn ønsker å invitere alle samarbeidspartnere, klubber og kretser til å ta del i feiringen av Verdens sjakkdag 20. juli og håper at vi sammen kan skape en super dag for sjakkinteresserte i alle aldre.

Verdens sjakkdag markeres årlig 20. juli – datoen da Verdenssjakkforbundet ble stiftet i 1924. Tilfeldigvis er dette også fødselsdagen til Norges Sjakkforbund (20. juli 1914), noe som gir ekstra grunn til å feire dagen her til lands!

Vi har troa på at åpne, lavterskel sjakkarrangementer kan passe bra på en dag som dette, der både erfarne og nye sjakkspillere kan møtes, samt feriegjester som kribler etter å gjøre noe annet enn å spise is. Her er noen ideer til aktiviteter:

  • Frispilling. Gjør det enkelt: Sett ut brett og brikker og inviter til sjakkspilling. Kok også opp rikelig med kaffe og sett frem noe godt.
  • Utesjakkbrett. Har dere et utesjakkbrett liggende eller kan dere låne av noen i lokalmiljøet? Utesjakkbrett vil garantert tiltrekke seg folk og passer fint alene eller i kombinasjon med frispilling.
  • Lær bort sjakkreglene til forbipasserende. Sett opp plakat: «Lær sjakkreglene på ti minutter!» Forbipasserende får muligheten til å sette seg ned ved et sjakkbrett og lære sjakkreglene fra noen i den lokale sjakklubben eller andre sjakkentusiaster. En flott måte å skape interesse for spillet.
  • Arranger en simultan. Simultanoppvisninger, der én spiller mot mange, er en skikkelig publikumsvinner! Kan arrangeres over flere ganger i løpet av en dag, for eksempel hver time hvis interessen er stor.
  • Arranger en uhøytidelig turnering. Dette krever litt mer organisering, men er til gjengjeld veldig gøy! Lag en liste med påmelding i forkant og sett et tidspunkt for spillestart. Vi anbefaler å bruke bergertabeller eller rotasjonssystemet for oppsett.

Andre ideer er også veldig velkomment, og vi tar gjerne en prat hvis dere har behov for å diskutere ulike muligheter, har spørsmål til gjennomføring eller lurer på noe helt annet.

Meld tilbake til oss hvis dere ønsker å gjøre noe på dagen ved å sende en e-post til [email protected].

Synlighet i sosiale medier

Vi ønsker å skape så mye blest rundt denne dagen som mulig og vil oppfordre alle som blir med på markeringen til å lage et arrangement på Facebook. Sett gjerne Sjakk & Samfunn som medarrangør eller gi oss beskjed per e-post – vi vil i ukene fremover synliggjøre alle arrangementene i våre kanaler, gjennom sosiale medier og i nyhetsbrev.

På selve dagen setter vi stor pris på om dere deler noen bilder fra arrangementet deres på Facebook, Instagram, Twitter eller lignende med emneknagg #sjakkensdag. Vi setter også pris på det om dere sender oss et bilde eller to i etterkant av arrangementet.

Vi krysser fingrene for solskinn og håper mange har lyst til å bli med på dette!

Åpen dag på Haugerud i Oslo sommeren 2020. Foto: Sjakk & Samfunn