IMG 5737

6. nov. 2023

May-Helene Gram Franck

Forbund

Vestby sjakklub nominert Årets nykommere i frivillighet

– Det hjelper utrolig å være et JA-menneske i både frivilligheten og i sjakken. Ikke vær redd for å prøve noe nytt!, sier Tore Bahrfod, leder i Vestby Sjakklubb.

Vestby sjakklubb startet opp tidligere i år. I Vestby fantes det nemlig ikke sjakktilbud for barn og unge. Som far bestemte derfor Tore seg for å starte Vestby sjakklubb i mars 2023. Klubben har fokus på mestring og læring, og er en sosial sjakklubb med rom for alle. Nå er klubben en av tre finalister i kategorien "årets nykommer i frivillighet" under årets frivillighetspris.

På spørsmål om hvordan det er å bli nominert svarer Tore: – Det er jo veldig gøy at klubben og tilbudet vårt blir lagt merke til utenfor Vestby. Vi som startet klubben tidligere i år gjorde dette fordi barna måtte reise ut av kommunen for å spille sjakk i en klubb. Det var jo litt tungvint sånn. Denne nominasjonen deler styret med resten av klubben og alle som kommer på våre åpne spillekvelder. Vi er stolte og glade for nominasjonen.

Tanken bak klubben var at vi skulle prøve å lage et lavterskeltilbud som skulle få flere til å delta i et gratis fritidstilbud, og det har vi klart:

– Spillekveldene våre er åpne og gratis for alle. Dette har vi fått veldig god mottagelse for i klubben. Vi var også heldige som fikk økonomisk støtte fra Vestby Kommune og Sparebankstiftelsen DNB til å kunne kjøpe inn det utstyret vi trengte for å komme i gang. Vi ser også at barna har veldig stor glede av sjakkpassene som vi har fått midler til å dele ut gratis til barna.

"Årets nykommer i Frivilligheten" er en pris som anerkjenner engasjement og frivillig innsats fra nye frivillige som har vist at det ikke er så vanskelig å komme i gang og engasjere seg. Tore sier selv at motivasjonen hans er glede:

– Det korte svaret her er glede. Det er utrolig gøy å se at vi klarer å samle så mange barn og voksne til sjakk hver uke. I tillegg spiller mine egne barn sjakk, og det er gøy å se at de også vokser sammen med tilbudet vårt.

Han legger også til: – I tillegg må det nevnes at Torstein Bae også må få litt av æren for dette. Det var på oppfordring fra ham tidligere i år at vi skulle starte en egen klubb i Vestby. Han sa under Korsvollsjakken tidligere i år: 'Kan dere ikke bare starte en egen klubb da?' Så gikk det to uker, så var vi i gang.


Les mer om prisen her: Frivillighetens dag

Logo Sirkel skraa sort