FEFI By V Xo B El6 Vo

14. nov. 2021

Eirik Natlandsmyr

Forbund

Tredje runde i EM: En dag på det jevne, Maud Rødsmoen med flott seier

I tredje runde gikk Norge på sitt første tap i åpen klasse. Anton Korobov sto over, og Johann-Sebastian Christiansen tapte mot Andrei Volokitin 2656, etter for en gang skyld å ha kommet dårlig ut av åpningen.

Det var Benjamin Notkevich på fjerde bord som i partiet mot Volodymyr Onyshchuk var nærmest til å kvittere ut tapet på første bord, etter å ha bygget opp en imponerende stilling. Han trådte feil, og måtte kjempe for remisen. Frode Urkedal og Lars Oskar Hauge spilte også remis mot sterk motstand. Det ble altså tap 2,5 – 1,5.

Kvinnelaget var et stykke unna lagpoeng i kampen mot Slovakia og tapte 3-1, men Maud Rødsmoen vant på fjerde bord mot Alena Mrvova 2174, etter et flott partianlegg.

I denne runden kunne vi ellers merke oss at Spania holdt Russland til uavgjort med fire remiser. Shirov sto litt bedre mot Gritsjuk på første bord.

I fjerde runde møter vi Italia i åpen gruppe og Nederland i kvinneklassen. Italia klarte uavgjort mot England, men er det første laget vi måter på tilnærmet vårt eget ratingnivå, selv om også deres elotall er litt høyere enn våre.

Nederland ser ut til å være klare favoritter mot vårt kvinnelag.

I dag regnet det i Slovenia, men vi holder fortsatt motet oppe, og samler oss etter grei innledning på turneringen.

Tekst: Ole Christian Moen, landslagssjef
Photo: Paul Meyer-Dunker | Deutscher Schachbund