Gruppebilde kvinnelaget OL

15. aug. 2022

Pelle Mykland

Forbund

Reisebrev OL Chennai

Reisebrev fra Edit og Monika Machlik

Sjakk-OL er over for denne gang, og vi ser tilbake på et velorganisert mesterskap i Chennai. Inderne tok oppgaven med å arrangere OL seriøst og leverte et strålende arrangement.

Det var god luft i de to spillehallene, til og med nesten for kaldt, noe som er imponerende med så mange mennesker i samme hall og høy temperatur og luftfuktighet utenfor. Fasilitetene var gode, og maten var sterk, men god. Det ble tatt noen magetabletter, men det var ingen som ble syke, bortsett fra Monika, som fikk korona i runde 9 og måtte være isolert på hotellrommet ut oppholdet Vi merket godt den enorme sjakkinteressen som er i India. Det kom stadig folk bort og spurte om autograf og ville ta bilde med oss. Inderne var bestandig svært hjelpsomme.

Dagene i Chennai føyk forbi, og vi kom inn i den vanlige sjakkbobla med prepping, måltider og spilling av partier. I tillegg spilte vi fotballspillet gris, kort og badet i bassenget. Vi var for det meste på den flotte resorten som vi bodde på, men fikk også dratt litt på sightseeing til templer i nærheten og inn til Chennai, siden vi hadde litt tid før og etter turneringa, i tillegg til en fridag. På fridagen deltok Monika og Edit på fotballturnering i regi av arrangøren på Chennai stadion, der de kom på 3. plass med laget Europa og vant hvert sitt slips. Resten av delegasjonen møtte den norske ambassaden og deltagerne på NSF-akademiet, som hadde tatt turen helt til Chennai.

Stemningen i den norske leiren var god, til tross for at laget i åpen klasse hadde et tungt mesterskap. Kvinnelaget leverte et greit resultat og kom på 46. plass, to plasser foran forhåndsrangeringen. Alle rundene gikk som forventet, med unntak av et sterkt uavgjortresultat mot Slovenia. Begge lagene klarte å møte lag fra alle verdensdelene. Vi har kost oss masse i OL og gleder oss allerede til neste OL i Budapest 2024! Stor takk til Tor Fredrik som var med oss som lagkaptein.

Sheila
Edit Machlik
52280517356 d463cd0527 c
Alena