Felleslogo usfbla

19. sep. 2023

Sofie Sæther

Forbund

Opplæring i Studieforbundet

Meld dere på kurs i hvordan bruke portalen til Studieforbundet!

Vi annonserte før sommeren at Norges Sjakkforbund nå er innmeldt i Studieforbundet Næring og Samfunn. Ungdommens Sjakkforbund er også medlem, gjennom NSFs medlemskap, og har de samme tilganger og rettigheter.
Dette betyr at sentralleddene, kretser og klubber nå kan registrere kurs gjennom studieportalen og motta voksenopplæringsmidler for disse.
Satsen er 200 kr per time med kurs.
En time er 45 minutter undervisning og 15 minutter pause. (Ikke tillatt å flytte all pausen til slutten av kurset).
Minimumskravet for å kunne motta midler er at kurset varer i minst 4 timer, og det er minst 4 deltagere som følger hele kurset gjennom. De 4 timene trenger ikke være sammenhengende, man kan spres over flere dager. På samme måte kan man registrere en kursrekke og samle timer. Maks utbetaling er tilsvarende 10 timer per kurs.


Aldersgrense for deltagere som kan motta VO-midler er 14 år (må være fylt 14 innen utgangen av året). Yngre kan delta, men kvalifiserer ikke til VO-midler.
Som kurs teller følgende: all aktivitet i klubb/krets/sentralleddet som innebærer læring med foreleser/veileder til stede. Det vil si at trening der det er kursleder/trener til stede kvalifiserer. Klubbkvelder med kun spilling, turneringer o.l. kvalifiserer ikke.
Alle kurs som tilbys, som registreres i studieportalen, har krav på gratis bruk av kommunale lokaler. Kurs kan også gjennomføres digitalt, men det kan da ikke baseres på opptak.

Dette er kun en kjapp innføring for at dere skal kunne tenke gjennom verdien dette har for deres eget lokallag.
For å få tilgang til portalen og kunne registrere kurs, må det oppnevnes en egen person i styret deres, som har ansvar for registrering og oppfølging av portalen. Denne personen må delta på kurs i vilkår, rettigheter og plikter, samt bruk av portalen, før tilgang gis.


Det er foreløpig satt opp to digitale kurskvelder: Tirsdag 3.oktober kl 18:00 og torsdag 19.oktober kl 18:00. Vi setter opp flere kurs på senere tidspunkt om behov.

Har dere spørsmål, trenger litt hjelp eller veiledning, er det bare å ta kontakt. Ta kontakt med [email protected].

Vi håper så mange som mulig av dere ønsker å registrere dere i studieportalen, da dette er en fin måte å skaffe litt ekstrainntekter til klubben gjennom normal kjernevirksomhet. I tillegg kan det kanskje inspirere til nye tilbud?

Det er flere som ikke har fast adresse, bruk samme adresse som i Brønnøysund

Digitalt kurs *