Kadett NMJ

13. feb. 2024

Sofie Sæther

Forbund

NM for jenter og kvinner 2024

I helgen gikk NM for jenter og kvinner av stabelen på Karmøy!

NM for jenter og kvinner på Karmøy i helgen ble arrangert av Haugaland Sjakklubb og Haugaland Sjakklubb Ungdom. De fikk mesterskapet også i forbindelse med feiringen av at Sevland Sjakklubb ble stiftet for 50 år siden. Turneringen hadde totalt 66 deltakere. Det var god deltakelse fra nærområdet i turneringen. Monica Lauvik Fjeldstad var hoveddommer og vi takker så mye til arrangøren for et svært godt gjennomført arrangement!

Det var et spennende mesterskap. I klasse mikroputt ble det seier til Thea Alexandra Homtako fra det nyoppstartede lokallaget Lørenskog SKU. I klasse miniputt ble vinneren Ha Tran Dieu Le fra Søråshøgda SSK som tok full pott. I klassen lilleputt ble det svært jevnt om førsteplassen, Githiha Sathish fra Stavanger SKU tok seieren til slutt på samme poengsum som nummer to, men med bedre kvalitet. Kadett og junior var slått sammen, Urte Karaliute fra Søråshøgda SSK tok seieren i klasse kadett og Susanne W Larsson fra Alta SKU vant klasse junior.

I hobbyklassen gikk seieren til Henny Sivertsen fra Haugaland. I åpen klasse var det Maya Wu fra OSS som stakk av med seieren med imponerende 4,5/5 poeng. I tittelen om Norgesmester for kvinner var det Sheila Barth Stanford fra Stjernen som tok seieren med 4/5 poeng. Norgesmester for kvinner 2024 sier følgene etter seieren:

– Det var skikkelig gøy å vinne med så sterke konkurrenter som jeg respekterer mye! Jeg tror det er 30 siden forrige gang jeg ble norgesmester. (Eller ble Asker norgesmester imens jeg spilte på laget?!)

Videre forteller hun at det var ekstra spesielt å dele pallen med to tidligere elever.

– Med fem runder skal mye klaffe, og denne gangen var det jeg som hadde mest flaks 😃 Jeg klarte endelig å bruke det jeg har lært i karaten med mentalt fokus og å fokusere på egne oppgaver.

På spørsmål om hun skal delta i VM i lynsjakk og hurtigsjakk, svarer hun:

– Selvsagt skal jeg spille VM, det er fint treningsmål for resten av året. 😉 Og for en ære å få representere landet sitt. 🇳🇴Jeg er heldig som har en klubb som har et så godt miljø for alle nivåer, og nå gleder jeg meg til å sette av tid til å spille på torsdager og lørdager.

Her finner du partier som ble spilt på livebrett!

Her kan dere lese flere artikler om mesterskapet:

Bergensjakk

Tromsøsjakk

Mikroputt
Miniputt 1
NMJ
Junior
Hobby
Elite
Åpen klasse