Craft headerbilde Lagsjakk for alle

12. sep. 2023

Sofie Sæther

USF

Lagsjakk for alle!

Bli med på turneringen "Lagsjakk for alle!"

I samarbeid med SkoleSjakken (Norges Sjakkforbund) lanserer Ungdommens Sjakkforbund en ny form for sjakkturnering: “Lagsjakk for alle” – en morsom og utfordrende lagturnering for barn og unge (fra 6-25 år) på alle nivåer, med fire på hvert lag og to reserver. Få med vennene dine og bli med på denne lekne turneringen! (Og ja, det blir selvsagt premier!)

👉 Er du og vennene dine glade i sjakk, og vil bryne dere på noe litt annerledes og gøy? Eller kanskje du er den i gjengen som er mest glad i sjakk, men er gira på at vennene dine skal forstå hvor kult det er?

♟️Få dem med på denne turneringen, så kan dere spille på lag sammen, uansett om én har spilt sjakk kjempelenge og tre andre er helt ferske! For å delta i denne turneringen trenger ingen å pugge åpningsteori eller å kunne alle sjakkreglene.

💻 Det er også veldig enkelt å delta: Turneringen er nemlig helt digital og vil foregå på SpillSjakk.no, med første mulighet for å spille tirsdag 14. november. Turneringen avsluttes søndag 3. desember. Dere kan samle dere hjemme hos hverandre og spille sammen! Dere vil få tildelt bruker på Spillsjakk.no etter påmelding til turneringen.

🤔 “Hvorfor er denne turneringen så spesiell?”, spør du kanskje? Jo: Det blir ikke sjakk slik du kjenner det! Spillvariantene vi skal spille heter Førstemann over, der man kun bruker bønder, og Må slå-sjakk, der du kort fortalt er nødt til å slå en brikke hvis du kan. Det høres kanskje veldig lett ut, men det blir nok av utfordringer for alle spillere (og premier)!

📌 De som melder seg på, vil få tilsendt både detaljerte regler per tekst og korte videoer som viser reglene.

Ta en titt på en forenklet versjon av reglene for Førstemann over og Må slå-sjakk:

Regler Enklere sjakk Insta format
2
3
4
5
6

Du kan også laste ned de mer detaljerte reglene som pdf-fil.

Ungdommens Sjakkforbund har fått støtte fra LNU (aktivitetsstøtte) til gjennomføringen av dette prosjektet.

Slik er turneringsoppsettet:

 • Tidsrom: Uke 46, 47 og 48. Det spilles på følgende dager og tidspunkt i disse ukene (se påmeldingsskjemaet under for datoer):
  • Førstemann over: Tirsdager 12:00 – 13:30 og Onsdager 18:00 – 19:30.
  • Må slå-sjakk: Fredager: 09.30 – 11:00 og Søndager 18:00 – 19:30.
  • Turneringen er lagt opp slik at dere kan velge å kun delta på dagtid, kun på kveldstid, eller en blanding av dagtid og kveldstid. Det er opp til lagets ønsker og behov. Turneringstidene er fleksible på denne måten fordi målgruppen er barn og unge fra 6-26 år.
 • Tidskontroller: 12 minutter per spiller
 • Format: Lag (4 på lag). Det er to innbytte-/reserveplasser. Man kan da være fire, fem eller seks på laget og bytte ettersom det passer. Merk at hver spiller kun kan spille på ett lag, ikke flere lag samtidig (dette gjelder også reserver). NB: Det er ikke mulig å bytte reserver (legge til helt nye spillere) underveis i turneringen. Turneringen er digital.
 • Spillvarianter: “Må-slå-sjakk” og “Førstemann over”.
 • Laget vil få tilsendt brukernavn og passord til SpillSjakk i rimelig tid før øvinger (hvis laget er påmeldt øvinger) eller turneringsstart.

Meld dere på nå og sikre plass til deres lag! Påmeldingsfrist: Fredag 10. november. (Utvidet frist!)

Medlemskap er ikke forutsetning for å delta på turneringen, men deltagere vil få tilbud om medlemskap i Ungdommens Sjakkforbund.

Vi har opprettet et eget Facebook-event for turneringen. Vis gjerne at du deltar der! Og om du ikke kan delta selv, tips gjerne venner og kjente ved å invitere dem direkte. Husk at du må melde deg på via påmeldingsskjemaet under, og at å trykke "delta" på Facebook ikke teller som påmelding.