Kristine Ganz bilde

22. apr. 2022

Forbund

Ny generalsekretær i Norges Sjakkforbund (NSF) og Ungdommens Sjakkforbund (USF)

Kristine Marie Ganz (43) tiltrer 1. juni 2022 som ny generalsekretær i NSF og USF. Hun kommer fra en rolle som gruppeleder og lokalpolitiker for Holmestrand Arbeiderparti.

e-post: [email protected]

Ganz har vært kommunepartileder siden 2015 med bakgrunn fra økonomi og administrasjon.

Hun er allerede engasjert i sjakkmiljøet som styremedlem i USF og lokallagsleder i Sande.

Ganz erstatter Eirik Natlandsmyr (29), som fratrer stillingen per 01.06.22 grunnet en ekstern mulighet. Under Natlandsmyrs ledelse har begge forbund, og norsk sjakk generelt, lansert flere spennende prosjekter samtidig som man har videreutviklet kjerneprosjekter som Sjakk & Samfunn og Skolesjakken. Samtidig har forbundene fått ny visuell profil, ny felles hjemmeside og en varslingsportal tilgjengelig for alle.

President i NSF, Simen Agdestein, sier i en kommentar: - Begge forbund er svært godt fornøyd med å ha Kristine med på laget. Etter å ha overbevist stort i våre samtaler, med svært gode referanser, er det en glede at hun har takket ja til stillingen.

Joachim B. Nilsen, styreleder i USF, supplerer: - Hun har gjort et glimrende inntrykk som styremedlem i USF, og har bred erfaring fra som folkevalgt og frivillig i ulike organisasjoner. Hun er en moderne leder som vil bidra til videreutviklingen av det stadig økende tilbudet i norsk sjakk med tanke på både bredde og topp, barn og voksne. Hun kjenner allerede begge forbund godt og starter på kort varsel. Vi gleder oss.

Ganz vil ha en måneds overlapp med nåværende generalsekretær før hun formelt tiltrer i juni. Hun kommer selv med følgende kommentar:

- Gjennom et år i styret i USF har jeg fått innsikt i den store variasjonen av aktiviteter og oppgaver som forbundet arbeider med. Selv brenner jeg særlig mye for å øke antall kvinner i det norske sjakkmiljøet, både som spillere og tillitsvalgte. I tillegg har sjakk et uforløst potensial som breddeaktivitet, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet med dette.

NSF og USF ser frem til et nytt og spennende kapittel for norsk sjakk.