Norske laget

11. nov. 2021

Eirik Natlandsmyr

Forbund

Landslagene på plass i EM

De norske landslagene er på plass i Slovenia for å spille EM for landslag. Etter en rekke passkontroller og ventetid er lagene på plass og klar for EM-start i morgen!

Norge deltar med to lag i årets EM, i åpen klasse og kvinneklassen. Første runde spilles fredag 12. november, og hjemreise er 22. november. Begge lagene har fire deltakere, og vi reiser uten reserver. Alle skal med andre ord spille ni runder.

I åpen klasse består det norske laget av Johan-Sebastian Christiansen, Frode Urkedal, Lars Oskar Hauge og Benjamin Arvola Notkevitch, med Simen Agdestein som hjemmeværende reserve. Vi har et elosnitt på 2549, og er rangert som nr. 24 av 39 påmeldte lag. Lars Oskar er den på laget som ennå ikke er blitt stormester; han oppfyller kravene hvis han presterer på et elonivå over 2600 i turneringen.

I kvinneklassen stiller vi med Olga Dolchikova, Monika Machlik, Edit Machlik og Maud Rødsmoen. Sylvia Johnsen er hjemmeværende reserve. Laget har et ratingsnitt på 2084, og er rangert som nr. 27 av 31 påmeldte lag.

Rundene spilles fra kl. 15.00, onsdag 17. november er fridag. Det er vanlig internasjonal betenkningstid med 90 minutter til 40 trekk, og 30 minutter ekstra fra trekk 41. Det gis i tillegg 30 sekunders tillegg fra første trekk. Deltakerne må sitte ved brettet i løpet av 15 minutter fra rundens start. Det er ikke tillett å tilby remis før trekk 31.

Resultatene de siste rundene er erfaringsmessig av stor betydning for sluttresultatet. Ratingprestasjonen kan derfor være et like godt mål på innsatsen, som hvilken plass lagene kommer på. Dette blir annerledes hvis vi nærmer oss teten. Antall lagpoeng er avgjørende for plasseringen. En plassering i nærheten av de ti beste lagene, vil være en stor suksess i åpen klasse.

I kvinneklassen vil det være suksessfaktor om noen på laget oppnår tittelinntegninger. Ratingprestasjonen vil være et mål på om vi har gjennomført en god turnering, men det er først og fremst lagpoengene som styrer plasseringen.

EM starter fredag klokken 15:00, du kan følge partiene i åpen klasse her: https://chess24.com/en/watch/l..., og i kvinneklassen her https://chess24.com/en/watch/l...