Lars-Oskar-Hauge-i-EM

21. nov. 2021

Eirik Natlandsmyr

Forbund

Klart for niende og siste runde i EM

Norge møter Tjekkia i åpen klasse, og Belgia i kvinneklassen på siste dag av EM for lag.

I åttende runde tapte begge de norske lagene 2,5 – 1,5 mot henholdsvis Georgia og England. I åpen klasse vant Johan Sebastian et flott gjennomført parti med hvit i Caro-Kann mot GM Baadur Jobava 2582. På bord to og tre tapte Frode Urkedal og Lars Oskar Hauge, mens Benjamin A. Notkevich spilte remis på fjerde bord.

Den store overraskelsen er at Russland nå har tapt to runder, og er rykket ned til åttende plass. Armenia leder med knapp margin foran Frankrike og Azerbajdsjan.

I kvinneklassen var det også denne runden Monika og Edit Machlik som til sammen scoret 1,5 poeng. Monika vil kunne få sin andre inntegning i WIM-tittelen hvis hun vinner i siste runde, men det er det ikke alltid så lett å gjøre på bestilling.

I niende og siste runde møter vi Tsjekkia i åpen klasse, og Belgia i kvinneklassen. Spenningen er nå knyttet til om Lars Oskar får sitt endelige stormesternapp, og om Monika får sin andre inntegning i den kvinnelige IM-tittelen.

Samtidig har Norge i åpen klasse mulighet til å oppnå et meget sterkt resultat. Etter tapet mot Georgia ligger Norge på 17. plass; fortsatt godt foran forhåndsrangeringen som nr. 24. Danmark er nest beste nordiske land på 21. plass, men mye kan skje i siste runde.

Foto: ECU Press