Em lag 2021 w ned nor r4

16. nov. 2021

Eirik Natlandsmyr

Forbund

EM for lag – fjerde runde

Etter fire runder er det fortsatt ingen på våre to lag som har hatt motstandere med lavere rating enn seg selv. Da er uavgjort mot Italia, og et knepent nederlag mot Nederland ikke så ille.

Før runden snakket jeg med Johann Hjartarson, som mente at Vocaturo på første bord hos Italia var den klart sterkeste på laget. Klarte vi å nøytralisere ham, var mye gjort. Johan Sebastian Christiansen mente han slurvet litt underveis, men se på ”kruttårnet” som er fanget i sluttstillingen! Frode Urkedal spilte en solid remis, mens Lars Oskar Hauge ble stående meget godt etter at GM Valsecchi 2527 overspilte stillingen. Benjamin A. Notkevich kjempet som vanlig godt, men måtte denne gangen bite i gresset mot IM Francesco Sones 2536.


Nederland var store favoritter mot Norge i kvinneklassen. Likevel klarte Maud Rødsmoen for andre dag på rad å vinne kvalitet og partiet mot IM Tea Lancava 2215. Monika Machlik spilte remis mot WIM Rosa Ratsma 2272, mens Olga og Edit tapte, begge med sort mot sterk motstand. Lillesøster Machteld Van Forrest 2141, som spilte på tredje bord for Nederland, kan vise seg å være en kommende stjerne.

I morgen tirsdag møter våre to lag Polen og Østerrike. Østerrike er forhåndsrangert to plasser foran det norske kvinnelaget, mens Polen er rangert som nr. 4 med et snitt på 2678.

Tekst: Ole Christian Moen

Foto: ECU Press

Les også om turneringen på Bergensjakk