IMG 7772

26. jun. 2024

Sofie Sæther

Forbund

Storartet sjakkleir i Stavanger

Under den siste helgen av Norway Chess arrangerte Dronningbrigaden sjakkleir for jenter og kvinner i alle aldre og på alle nivåer i Stavanger!

Vi er veldig fornøyde med 40 deltakere fra seks til sekstiseks, og med et ratingspenn fra 0 til 2130. Treningene foregikk i tre nivåinndelte grupper, og trenerne var GM/FST Torbjørn Ringdal Hansen, IM Maxim Barth Stanford og WFM Valentina Verbin. Alle fikk trene minst én time med hver av disse.

På fredag fikk alle deltakerne goodie bags med bok og energi, før det var duket for kick off med selveste Pia Cramling som i år deltar i Norway Chess’ hovedturnering. Vi fortsatte kvelden med en uratet lynturnering. Det er imponerende at selv de som aldri hadde spilt på brett før tok utfordringen på strak arm, og flere fikk sin første turneringserfaring denne fredagen.

Lørdagen gikk til gruppetrening, inspirasjonsforedrag fra WIM/hoveddommer i Norway Chess, Anastasia Sorokina, og workshop med WGM Jennifer Shahade, som var med oss online fra USA. På ettermiddagen dro vi i samlet tropp til Finansparken hvor vi spiste pizza, besøkte sjakkparken med verdens største sjakkbrett og så på hovedturneringen. Flere fikk i løpet av kvelden både autografer og selfies fra sine store helter.

Det er første gang det er arrangert en leir av dette omfanget kun for jentene. Vi opplevde at deltagerne var glade for å få nye venner, å se forbildene sine i levende live og knytte kontakter til senere turneringer. Noen ble inspirerte til å ta en ny åpning i bruk, og har allerede vunnet nettpartier med sitt nye våpen. Noen vurderer å endre karrierevalget til sjakkjournalist, og andre planlegger nå å spille NM for jenter og kvinner siden de der kan møte sine nye venner. Og noen har faktisk allerede startet treningene med sin nye treningspartner som de møtte på leiren.

Vi fire kom hjem med ny inspirasjon og glede over at leiren ble møtt med så mange godord fra deltagerne. Å se så mange jenter og kvinner lære mer, bli bedre kjent og glede seg over sjakk sammen, er givende og motiverende. Vi har veldig lyst til å lage en ny leir til neste år.

Hilsen Sara, Catherine, Sofie og Sheila

IMG 6417
Fra lynsjakkturnering fredagen

Gjennom helgen hadde vi foredrag fra tre kvinnelige sjakkprofiler. Pia Cramling startet det hele av på fredag ettermiddag, med et inspirerende foredrag om hennes sjakkarriere fra starten til der hun er i dag. Videre hadde Anastasia Sorokina et spennende foredrag om sitt liv og alle hennes erfaringer med sjakken. Senere samme dag var Jennifer Shahade med digitalt hvor hun snakket om flere av sine bøker, sjakklivet og vi hadde sjakknøtter i plenum.

Alle de tre snakket varmt om arrangementet i etterkant.

Anastasia Sorokina som er leder av FIDE commission for Women's chess skrev på sin Facebook: What is a day! I was happy to be part of the Chess camp program organized by the Norwegian chess federation, Dronningbrigaden. 40 ladies participated in the training sessions and inspirational talks. I am proud to be in company with Pia Cramling and Jennifer Shahade.

Jennifer Shahade skrev på sin Facebook: Had a blast presenting to this girls + women chess group at Norway chess. Play like a girl, play like a champion!

Tusen takk også til Norway Chess ved Benedicte Westre Skog for støtte til lokaler, tips, tilgang til Norway chess og egen tilgang til pauseområde i kantinen!

IMG 7747
IMG 7732
IMG 6427