Sebastian Dahl 19 F000924 SKJERM

11. nov. 2021

Martin Johannessen

Samfunn

Digital sjakkturnering ga mersmak

Fine scener da Haugerud seniorsenter tok andreplass i Sjakk & Samfunns seniorturnering.

Mandag 1. november arrangerte Sjakk & Samfunn digitalt mesterskap i lagsjakk for seniorer. I alt deltok syv lag i turneringen som var støttet med midler av Stiftelsen Dam.

Dette var en uformell turnering der det viktigste var å delta. Målet var å forebygge ensomhet og samtidig styrke den digitale kompetansen til målgruppa. Flere av dem som deltok hadde aldri spilt sjakk på nett tidligere, og til tross for noen tekniske utfordringer underveis var de fleste av deltakerne svært fornøyde med arrangementet.

Sebastian Dahl 02 F000905 SKJERM

Haugerud seniorsenter var et av lagene som deltok i mesterskapet. Sjakkgruppa på Haugerud er ledet av frivillig Els Breistein. Gjengen møtes ukentlig i sitt helt eget sjakkrom (!) og har klart å bygge opp et veldig bra og sosialt miljø.

Gjengen på Haugerud hadde lenge gledet seg til å delta i mesterskapet og har det siste året fått mye erfaring med å spille sjakk på nett. Allerede i september i fjor var Sjakk & Samfunn på besøk og holdt kurs i nettsjakk.

Sebastian Dahl 15 DSF8333 SKJERM

Alle deltakerne fikk kopp og diplom fra Sjakk & Samfunn. I tillegg ble det trukket en vinner av en sjakkbenk til 25.000 kroner. Foreløpig er det hemmelig hvem som vant benken, og vinnerlaget vil overraskes på nyåret.

Sjakk & Samfunn arrangerer en ny gratis og åpen turnering for alle over 60 år onsdag 1. desember kl. 18:00.

Dette vil være et individuelt mesterskap, og deltakerne kan sitte hjemmefra å spille, på sin telefon, nettbrett eller datamaskin.

Interesserte kan melde seg på turneringen her.

Sebastian Dahl 08 DSF8168 SKJERM