24. mar. 2020

Forbund

Coronasituasjonen - en oppdatering

Myndighetene har i dag tirsdag 24/3 klargjort at Coronatiltakene fortsetter, i alle fall til over påske. Også innen sjakken blir det mange konsekvenser

På turneringsfronten er det klart at Fagernes Chess Festival, som skulle gått i påsken, flyttes - mest sannsynligvis til uke 41. Videre er ChessParty også flyttet - til 25-27/9. Dette gjelder da også NM for lag 2020.

Landsturneringen opplyser på sin hjemmeside at det vil bli tatt stilling til eventuell flytting senest 15. mai. NSFs kongress og USFs Årsmøte er også planlagt avviklet i løpet av Landsturneringsuken, og beskjed om eventuelle endringer i dette vil bli gitt i samråd med arrangøren av Landsturneringen.

Internasjonalt skjeer det også mye, og Sjakk-OL er utsatt til 2021.

Se dessuten innlegg her på sjakk.no tidligere i måneden for mer informasjon

Ellers noteres den sterke og gledelige oppblomstringen i nettsjakkturneringer - full honnør til alle som har tatt initiativ i denne sammenheng, og som gir sjakkspiller av alle avskygninger et tilbud nå som klubber er stengt og turneringer utsatt eller avlyst.

Sjakken holder det altså gående - les her om Oslo Fengsel som fikk hjelp av prosjektet Sjakk & Samfunn til å gi et lite lyspunkt i form av et tilbud om sjakk til alle insatte i disse spesielle ukene med coronastengt på de fleste områder.