Dronningkveld 3

18. apr. 2024

Sofie Sæther

USF

Jente- og kvinnesamling til Stavanger!

Vi i Dronningbrigaden er glade for å kunne invitere alle sjakkinteresserte jenter og kvinner til samling i Stavanger under Norway Chess! Det blir nivådelt sjakktrening, interessante gjesteforelesere og sosiale aktiviteter.

Den prestisjetunge turneringen Norway Chess gjør seg i år historiske med å arrangere sin årlige åpne turnering med seks av verdens beste spillere parallelt med en kvinneturnering med seks av verdens beste kvinnelige spillere. Premiepotten er like stor i de to klassene.
Du kan lese mer om turneringen på Norway Chess

I forbindelse med turneringen arrangerer vi en helg for alle jenter og kvinner i Stavanger! Av Norway Chess får vi gratis inngangen til spillelokalet, hvor vi får en fantastisk mulighet til å se de virkelig store stjernene og å diskutere partiene deres med andre spillere mens partiene spilles.

PROGRAM
Fredag 31.05
18.00 – 19.00 Kickoff med GM Pia Cramling
19.15 – 21.00 Lynsjakk og pizza

Lørdag 01.06
09.30 – 12.00 Gruppetrening
12.00 – 12.45 Women in Chess med WIM/IA Anastasia Sorokina (eng)
13.00 – 14.00 Lunsj
14.00 – 16.00 Gruppetrening
16.00 – 17.00 Online Workshop med WGM Jennifer Shahade (eng)
17.00 – 21.00 Vi ser på Norway Chess/sosialt

Søndag 02.06
09.30 – 13.00 Gruppetrening
13.00 – 14.00 Lunsj
14.00 – 16.00 Gruppetrening
16.00 – 17.00 Middag
17.00 – 21.00 Vi ser på Norway Chess/sosialt

Endringer i programmet kan forekomme.

TRENERE OG BIDRAGSYTERE
Treningen vil foregå i tre nivåinndelte grupper. Her kan du bli bedre kjent med trenerne:

WFM Valentina Verbin er fra Moldova, men bor i Norge og er med i Offerspill sjakklubb. Hun begynte å spille sjakk da hun var syv år gammel, og har siden da blant annet vunnet aldersgrupper i nasjonale mesterskap fire ganger og representert landet sitt i både OL og ungdoms-EM/VM. I 2020 ble hun Moldovamester for kvinner.

IM Maxim Barth Stanford er en internasjonal mester som ble født i England, men bor i Norge. Han er en spiller som har mye erfaring med både spilling og formidling.

GM Torbjørn Ringdal Hansen er blant Norges mest rutinerte trenere, og har vært privattreneren til en rekke sterke spillere, blant dem Magnus Carlsen. Han har levd av sjakkundervisning i over ti år, og har skrevet flere bøker om sjakk.

Vi har også noen fantastiske gjester på programmet:

GM Pia Cramling er Nordens beste kvinne gjennom tidene, og den femte kvinnen som fikk FIDE-tittelen «stormester» i 1992. To ganger har hun vunnet EM for kvinner, og har ved flere anledninger spilt på det svenske laget i både åpen klasse og kvinneklassen i EM og OL. Cramling deltar i kvinneturneringen til Norway Chess 2024.

WGM Jennifer Shahade er en amerikansk sjakkspiller, pokerspiller, kommentator og forfatter. Hun ble den første kvinner til å vinne det åpne juniormesterskapet i USA i 1998, og har vunnet det amerikanske mesterskapet for kvinner to ganger. Hun har skrevet flere bøker og vært podcastvert i sjakkpodcasten Ladies Knight. Shahade holder et digitalt workshop under samlingen.

WIM/IA Anastasia Sorokina har bred erfaring fra sjakkens verden, både som spiller, dommer og trener som er fra Belarus, men spiller for Australia. Hun har vunnet aldersgrupper i nasjonale mesterskap en rekke ganger og representert landet sitt i OL ved flere anledninger. Sorokina er sjefsdommer i Norway Chess.

OPPHOLD
Arrangementene kommer til å foregå på Hotel Clarion Energy, som er hovedhotell for samlingen. Om man bor i Stavanger eller ønsker å bo i airbnb, hos slekt eller lignende er dette selvfølgelig også fullt mulig. Om man vil bo på hotellet er prisene per natt:

Enkeltrom: 1190,-
Dobbeltrom: 1390,-
Trippelrom: 1640,-

For å få disse prisene må dere bestille hotell gjennom denne lenken
Bestill hotell | Clarion Hotel

Vi regner med at de fleste deltakerne kommer på fredag og drar søndag kveld, men en god del har også valgt å bli til mandagen.

REISE
Som medlem av enten USF eller NSF har du medlemsfordeler på SAS og Widerøe som det er verdt å sjekke om gir bedre priser før bestilling:

SAS

Widerøe

For de som bestiller med Norwegian og er under 26 år, husk rabattkoden UNDER26. Det går også tog til Stavanger fra mange steder i landet.

HVEM ARRANGERER?
Dronningbrigaden er et utvalg under NSF og USF som jobber for å bidra til videre deltakelse, rekruttering, trivsel og nivåutvikling av og for jenter og kvinner i norsk sjakk. Du kan lese mer om arbeidet vårt her: Dronningbrigaden

PÅMELDING

Ønsker du å bli med? Fyll inn skjemaet under. Vi gleder oss til å se deg!

Siste frist for påmelding settes til 22.mai!
Spørsmål om samlingen kan rettes til Dronningbrigadens leder Sofie Sæther på sofie[at]sjakk.no eller nestleder Sara Gilsdottir på sara.gilsdottir[at]gmail.com.

Plakat samling Stavanger