Anniken Vestby

5. jul. 2023

May-Helene Gram Franck

Forbund

Anniken Vestby valgt til president i Norges Sjakkforbund

Anniken Vestby ble valgt til president for Norges Sjakkforbund etter en lengre periode som fungerende president. Hun vil gå inn i historiebøkene som Norges Sjakkforbunds første kvinnelige president.


– Det var svært hyggelig å bli valgt som president for Norges Sjakkforbund. Jeg takker styret, valgkomiteen og kongressen for tilliten!

Anniken har vært medlem av NSF-styret siden 2018 og har gjort seg bemerket som sjakkdommer. Det er derfor en selvfølge at hun skal være dommer under årets Landsturnering.

– Min visjon for NSF fremover er å fortsette å øke medlemsmassen vår. Jeg ønsker at så mange som mulig skal få oppleve å være en del av vår sjakkfamilie. En av de mest rørende tingene jeg ser som dommer under NM er de unge spillerne som viser fair play i praksis ved å hjelpe hverandre, snakke hyggelig til hverandre og rose motstanderne sine. Det er utrolig hyggelig å være en del av dette!

På spørsmål om hvordan det føles å være den første kvinnelige presidenten, svarer Anniken: – Det er alltid hyggelig å være først, så første kvinnelige president er kult. Jeg håper likevel at jeg først og fremst ble valgt fordi jeg er dyktig og ikke fordi jeg er kvinne.