Barneturneringen alta 50 år

8. jun. 2022

Sofie Sæther

Forbund

Alta sjakklubb 50 år!

Alta sjakklubb fyller 50 år i år og feiret det nå i helgen samtidig som de arrangerte Nord-Norsk Mesterskap, turneringa som er flaggskipet i nord!

Det kom deltakere fra Kirkenes i nord til Mosjøen i sør, 54 totalt i tillegg til mange foreldre som ventet spent på sine sjakkspillere hele helga.

Alta Sjakklubbs Ungdom arrangerte barneturnering med spillere fra Alta og Tromsø lørdag og søndag, og her var det lagt opp til mange ulike aktiviteter og sosialt samvær. Barneklubbene våre har samarbeidet mye opp gjennom årene og det er gledelig å se at dette arbeidet føres videre. Siden det var jubileum, var det mye ekstra kos for barna. De spilte sjakk og løste quizoppgaver med sukkertøy og såpebobler i premier hele lørdagen og det ble servert oppkuttet frukt i pausen. På ettermiddagen var det bowling og pizza. Stemninga var god med mye latter og rop i pausene og dyp konsentrasjon og stillhet når de kjempet over brettet. Vennskapsbånd ble knyttet på tvers av klubbene og foreldrene ble også bedre kjent mens de ventet på barna.

Søndag var det mer spilling og baguette og brus til lunsj før turneringa ble avsluttet med premieutdeling. Alle barna fikk store flotte pokaler for sin innsats og de var strålende fornøyd med en super helg.

Søndag kveld var den store feiringa! Alta sjakklubb inviterte alle deltakerne i turneringa på gratis festmiddag. Det ble servert 2 retters middag med Reinsdyrbiff og Duchesspotet til hovedrett og Crème Brûlée til dessert. 55 deltakere koste seg med deilig mat og drikke i mange timer. Her var det alt fra 10 åringer til pensjonister og to av klubbens spillere som har vært med helt siden starten, Steinar Arild og Birger Pedersen, var tilstede. Odd-Erling Mikalsen hadde sendt videohilsen fra Sør-Afrika og Karl Johan Rist tok oss gjennom klubbens historie fra stiftelsen i november 1972 og frem til i dag. Etterpå var det som seg hør og bør quiz med 30 spørsmål i flere kategorier. Kalle var quizmaster.

Festen varte til midnatt og noen feiret sågar videre til tidlig morgen. Alle var likevel på plass mandag morgen kl.10 for å spille siste runde i turneringa.

Nordnorsk mester ble IM Mads Vestby-Ellingsen fra Tromsø, men Alta hadde flere unge spillere som utmerket seg i alle klasser.

Takk for en flott jubileumsfeiring til Alta Sjakklubb og lykke til med de neste 50 år!

Tekst: Anniken Vestby

Fering alta 50 år
Bilde fra jubileumsfesten! Foto: Anniken Vestby
Turnering alta 50 år
De tre på pallen i mesterklassen: 2. Andreas Esbensen, Vadsø 1. Mads Vestby-Ellingsen, Tromsø 3. Pål Røyset, Tromsø. Dommer: IA Karl Johan Rist, Alta. Foto: Anniken Vestby