Vm fengsel

25. okt. 2022

May-Helene Gram Franck

Samfunn

Sjakk-VM for fengsler

Verdensmesterskapet i fengsels-sjakk gikk av stabelen 13 oktover. Norge stilte med to lag Romerike Fengsel og Oslo fengsel

36 land og over 85 fengsler deltok i VM i fengselssjakk. Mesterskapet gikk over to dager. Første dagen var det gruppespill, hvor de to beste lagene gikk videre til finalen dagen etter. Oslo fengsel spilte i gruppe 2 og Romerike fengsel spilte i gruppe 3

Romerike hadde ikke helt dagen, og endte opp på 7.plass i sin gruppe. Et av lyspunktene for Romerike var seier over Iran. Khabat Staee, en tidligere innsatt, kom også tilbake til fengsel, nå som gjest, for å delta i VM. Les mer om hans historie her.


Skjermbilde 2022 10 25 kl 14 40 07
Resultatene fra gruppe 3

Oslo fengsel hadde en litt bedre dag, og endte på en 5.plass i sin gruppe. Med imponerende seire over England og Tsjekkia, var laget godt fornøyd med dagen. Mesterskaper varte i 5 timer, og i løpet av de 5 timene var flere av de ansatte innom for å heie. Til og med fengslesjefen, Nils Leyell Finstad , var innom flere ganger for å vise sin støtte til laget.

Dessverre gikk ingen av de norske lagene videre til finalen. Takk til begge lag for at dere representerte Norge i Verdensmesterskapet!

Skjermbilde 2022 10 25 kl 14 39 38
Resultatene fra gruppe 2