Gjesteblogg: Sjakk på Blindheim barneskole

Gøy og lærerikt med sjakk på Blindheim barneskole i Ålesund

I august dro fire spente lærere fra 5.-7.trinn på sjakklærerkurs i regi av SkoleSjakken. Det var en kjekk og innholdsrik dag. Lærerne kom tilbake til skolen, klare til å engasjere elevene med sjakkspill.

Det ble arrangerte både enkelttimer med sjakk, og hele sjakkdager ute på trinna, og vi opplevde en stor glede blant våre elever.

NRK på besøk!

Så kom tiden for skolens første skolesjakkturnering. Den ble avholdt i foajeen på skolen i langfri to dager i uken, og alle elever fra 5.-7.trinn var velkommen til å delta. Av våre 240 elever var det 120 elever som meldte seg på. Reglene ble gjennomgått med elevene, og vi hadde en fantastisk stillhet og konsentrasjon under hele turneringsspillet. I første runde møtte elevene bare andre elever fra trinnet, men i de videre rundene var kampene på tvers av trinn. Vi valgte å kjøre utslagsmetoden, og ikke puljespill siden vi hadde så mange elever med. Hver dag hadde vi tjue kamper. Hver kamp varte i maksimalt 20 minutt, og dersom det ikke var kåret en vinner etter endt tid, ble brikkenes verdi utslagsgivende for hvem som gikk videre.

Under semifinalen hadde vi besøk fra NRK Møre og Romsdal. Kjekt! Finale og bronsefinale ble spilt i amfiet med hele storskolen som publikum.

Spenning og konsentrasjon

1.plassen gikk til ei jente på 5.trinn, 2.plassen gikk til en 6.klassing, 3.plassen til en 5.klassing og 4.plassen til en 7.klassing. Premiene var godteri, og i tillegg fikk vinneren en sjakk-pokal. Turneringen var en stor suksess som blir gjentatt om kun kort tid :) Vi har også avtalt med en annen skole i Ålesund om at vi skal ha en liten turnering på tvers av de to skolene over nyttår. Kort oppsummert: Sjakk i skolen er gøy og lærerikt!