8. jun. 2021

Forbund

Vellykket vennskapskamp

[caption id="attachment_17795" align="aligncenter" width="584"]Vellykket vennskapskamp Sara Marie og Deniz sørget for god stemning på streamen[/caption]

Det ble en vellykket vennskapskamp mellom Sverige og Norge. Norge stilte med et noe sterkere lag enn svenskene, slik at turneringsresultatet ble mindre spennende. De to topprangerte IM Sebastian Mihajlov og IM Tor Fredrik Kaasen vant alle sine partier. I tillegg var det flere sterke GMer som hadde tenkt å spille, men av hensyn til styrkeforholdet og antall spillere valgte å være tilskuere.

Det ble spilt over 41 bord med tidskontrollen 10 minutter per spiller per parti etter et noe modifisert Scheveningen-oppsett.

Sara Marie Bjørkly Skaug og Deniz Arman tiltrakk seg 194 seere på Twitch-sendingen. Sammen fant de flere spennende partier og skapte en flott ramme rundt kampen. Sendingen kan sees i opptak her.

Vennskapskampen kom til etter et initiativ fra Sveriges Schackforbund ved Generalsekretær Fredrik Lindgren for å feire Sveriges nasjonaldag. Vi er veldig takknemlig for at vi kunne være med å feire svenskenes dag, og håper dette kan bli en tradisjon.

Det ble trukket ut 10 deltakere på hvert lag som vant sitt forbunds 100 års jubileumsbok. Vinnerne var:

Norge Sverige
IM Mats Vestby-Ellingsen Mattias Hågestad
FM Noam Aviv Vitenberg Mats Karlsson
Bjørn Røst Claes Joensson
Shadi Sian Bjorn 1971 Andersson
Jiahao Eric Ji Weine Nilsson
Max Moe Pedersen Victor Muntean
Pål Folven Viktor Lundberg
Maarten Vreugdenhil Felix Muntean
Olav Bjørkan Matija Sakic
Eirik Natlandsmyr Egon Nilsson

Forbundet takker alle som deltok og bidro til en felles feiring av den svenske nasjonaldagen på Spillsjakk.no.