6. nov. 2020

Forbund

NM for Ungdom i Bergen avlyst - nettversjon av turneringen planlegges helgen 4-6/12

Arrangøren for NM for Ungdom 2020 i Bergen har nettopp sendt ut melding om at mesterskapet må avlyses pga Covid19-situasjonen. Les hele meldingen under.

USF planlegger i denne situasjonen å invitere til et Prøvemesterskap Online for Ungdom 2020 helgen 4-6/12. Turneringen vil bli spilt på Spillsjakk, norsk sjakks nye spillplattform. Klasseinndeling og betenkningstid planlegges lik et ordinært NMU. Det arbeides med å utforme gode anti-cheating tiltak, i samråd med norske og utenlandske eksperter.

Mer informasjon om Online prøve-NM for Ungdom 2020 planlegges sendt ut tirsdag over helgen 10.11.20.

Les meldingen fra NM-arrangøren her:Melding fra arrangøren for NM for Ungdom 2020:

Det blir ikke NM for ungdom neste helg

Arrangørklubbene Bergens, Søråshøgda og Sotra har gjort sitt ytterste for å arrangere NM 13.-15. november i trygge rammer. Nå må mesterskapet avlyses.
På en pressekonferanse fredag la Bergen kommune frem en ny forskrift som forbyr mer enn 20 deltakere på denne type arrangementer og alle må ha fast sitteplass. I tillegg frarådet sentrale myndigheter «unødvendige» reiser torsdag. Dermed er det umulig å avholde NM.

- Vi har planlagt i ett år. Senest tidligere i uken trodde vi at vi kunne gjennomføre NM med en rekke tilpasninger. Så har smittetallene økt dramatisk og det er kommet enda flere tiltak. Vi vet at mange barn og unge har gledet seg enormt til denne turneringen, men vi er bokstavelig talt sjakk matt, sier leder Ole Valaker i arrangementskomiteen.

Det jobbes med et digitalt alternativ. Mer informasjon om dette vil komme fra forbundet om kort tid. Og det er allerede klart at Bergen vil søke ungdoms-NM i 2021.

- Vi skal rette opp dette med en kjempefest neste år, sier Valaker.

De som har betalt startavgift, kan ta kontakt med arrangøren. Alle spørsmål kan rettes til [email protected].


Se også:

Helsenorge.no: Nye tiltak fra 5. november
Bergen kommune: Disse tiltakene innføres