11. mai 2020

Forbund

Norge vant Nordic Womens Team Battle 2020

Søndag ble det på Lichess arrangert en lagkamp for kvinner mellom de nordiske landene, hvor Norge tilslutt tok seieren. Danmark og Finland fulgte på de neste plassene.

Turneringen kom i gang etter at danske Peter Thorsbro tok kontakt med Sheila Barth Stanford og ville ha omkamp etter nettlandskampen Norge vant mot Danmark i 2018. Hun fikk rekruttert med seg Stjernenspilleren og nyinnvalgt medlem i uttakskomiteen for kvinner, Linda Fagerli Sæthren. Sammen fikk de med seg de øvrige nordiske landene til å bli med. NSF er veldig takknemlige for å ha slike initiativrike medlemmer.

Alle kvinnelige medlemmer av NSF var invitert til å forsvare Norges ære i turneringen, og 19 medlemmer tok utfordringen. Kun Sverige med sine 20 deltakere stilte med flere. Med så mange deltakere ble det også en stort spenn i spillstyrke. Her deltok alt fra ferske klubbspillere til våre mest rutinerte landslagsspillere. Alle bidro med poeng til seieren. Neste gang håper vi enda flere vil bli med.

Ved turneringsstart var det Sverige som stilte med de to sterkeste spillerne, men når poengene ble telt opp var de to største poengsankerne norske. Thyra Kvendseth tok hele 36 poeng og hadde kun et tap på 14 partier. Anita Grønnestad imponerte ikke bare med 32 poeng. Men også ved å vinne samtlige 9 partier hun spilte, inkludert mot sterke Inna Agrest (2284 elo) fra Sverige. Sylvia Johnsen og Ingrid Skaslien gjorde også en god turnering og begge var blant turneringens ti største poengsankere.

For de som er glade i statistikk og tabeller, så er alle resultatene her.