29. apr. 2019

Forbund

FLOTT INNSATS AV UNGE SJAKKSPILLERE I HELGEN

4 sølv i Nordisk for Jenter i Danmark

Til venstre: de norske spillerne Thyra Kvendseth (t.v.) og Ulrikke Langvik (t.h.) spiller mot hverandre under helgens mesterskap i Køge, Danmark
Til høyre: Det var en god gjeng som deltok i mesterskapet

Denne helgen sto Nordisk for jenter i Køge, Danmark. De 7 norske spillerne slo godt fra seg, selv om det ikke ble noen nye nordiske individuelle mesterskap. Likevel var det en jobb godt gjort, da jentene reiste hjem med hele fire sølvmedaljer i bagasjen! Og Norge var knepent best i den uoffisielle lagkonkurransen - 0,5 poeng foran Sverige og 1 poeng foran Danmark.

I klasse U20 tok Thyra Kvendseth (Nordstrand) en flott sølvmedalje, 1,5p bak suverene WFM Ellen Nilssen fra vertsnasjonen Danmark. I U16 ble det delt sølv til Ingrid Skaslien (Vålerenga) sammen med en svensk jente, et halvt poeng bak vinneren Sarabelle Norlamo fra Finland. Og i den største klassen, U13, tok Norge likegodt to sølv, da både Linnea Larre (OSS) og Amelia Nordquelle (Nordstrand) kom på delt 2-4 plass sammen med en svensk jente, et halvt poeng bak vinneren Sara-Olivia Sippola fra Finland som slo Linnea Larre i det avgjørende partiet i siste runde.

Alle resultater kan finnes på arrangørens hjemmeside her: http://www.skakturnering.dk/turnering/nccg/hjemmeside/index.asp Vi gratulerer alle med innsatsen, og takker hele troppen for god innsats gjennom hele helgen!

Jong skoel og Nordberg skol Norgesmestere i helgen!

Øverst til venstre: Elverum er nye norgesmestere for videregående skoler
Nederst til Venstre: Jong er nye norgesmestere for barneskoler
Til høyre: Nordberg er nye norgesmestere for ungdomsskoler (avbildet med lagleder Johs Kjeken)

NM for skolelag ble spilt på sjakk-hotellet Ambassadør i Drammen i helgen, med 28 lag og 128 spillere. I barneskoleklassen deltok 24 lag. Jong skole åpnet litt forsiktig med 2-2 mot Kjelsås, men så tok de 6 strake lagseire i de gjenværende rundene og med det et suverent mesterskap foran Haukås og Vindern. I Ungdomskole/VGS deltok bare 4 lag i en sammenslått klasse. Nordberg skole vant nok et mesterskap i klassen for ungdomsskoler og er dermed kvalifisert til å delta i Nordisk for skolelag i Sverige i september, sammen med Jong i barneskoleklassen.

Takk til alle deltakende lag for god innsats og til arrangøren Konnerud for nok et fint avviklet mesterskap. Og om 5 uker arrangerer Roger Løvaas og gjengen NM for Klubblag for NSF. Imponerende!