Bli med på EM for seniorer i Drammen

Publisert 18. juni 2018

Nå er det en uke igjen til fristen for å melde seg på til tilbudspris. Ikke utsett til i morgen det du kan gjøre i dag! 

Fra 03.-13. august arrangeres EM for seniorer i Drammen. Dette blir en flott turnering der sjakkvenner fra hele Europa møtes til dyst. Simen Agdestein er bekreftet til turneringen og skulle han stikke av med seieren vil Norge ha både den regjerende verdensmesteren, juniorverdensmesteren og senioreuropamesteren i sjakk – det er ikke dårlig!

Og til deg som tenker at du er for ung for EM for seniorer – tro om igjen! Alle over 50 år kan være med, og 50 år er jo som kjent ingen alder. Vi nærmer oss 100 påmeldte allerede, alle deltakere kan du se her.

Mer informasjon om mesterskapet, transport, overnatting, priser osv. finner du her.

Du kan klikke her for å komme rett til påmeldingsskjema.

Vi gleder oss til å se deg i Drammen!

Stein Sollids fond for seniorsjakk er opprettet

Publisert 30. mai 2018

Høsten 2017 gikk mangeårig seniorutvalgsmedlem Stein Sollid, OSS bort og i sitt testamente opprettet han et fond der midlene skal gå til utvikling av seniorsjakken, med vekt på å stimulere flere seniorer til å delta i nasjonale og internasjonale sjakkturneringer. Fondet er på 100.000 kroner og skal forbrukes over tre år, deretter skal fondet nedlegges.

Fondet administreres av et fondstyre på tre medlemmer som er utpekt av presidenten i Norges Sjakkforbund. De tre medlemmene er Ingrid Dahl, Erland Henrichsen, leder og Gunnar Stake-Larsen. Styret begynte sitt arbeid med fondet i januar 2018.

Midlene i dette fondet skal være uavhengig av andre støtteordninger til nasjonale og internasjonale sjakkturneringer i norsk sjakks regi. Midlene er øremerket for å fremme seniorsjakken og det sosiale miljøet rundt seniorsjakken i Norge.

Vi takker for denne flotte gaven og håper seniorsjakken i Norge får stor glede av fondet.

VM individuelt i Slovenia

Publisert 2. mai 2018

VM individuelt for seniorer 50+ og 65+ arrangeres 18-29. november 2018 i Bled, Slovenia.

Turneringen går over 11 runder på 12 dager. Interessen hos norske deltakere synes allerede å være god.

Påmeldingen gjøres på eget skjema (finnes på arrangørens hjemmeside) og må skje innen 17. september.

Hotell bestilles og markeres ved påmeldingen hos arrangøren. Hotell og priser finnes også på hjemmesiden.

Invitation til LNM2018

Publisert 30. april 2018

Aalborg Skakforening  og Nørresundby Skakklub inviterer for 4.gang til international skakturnening for seniorer. Spilleberettigede er personer født 1968 eller tidligere.

Turneringen afholdes til minde om dansk skaks ubestridte største navn Bent Larsen under navnet ”Larsens Nordjyske Mindeturnering 2018”

Les videre →

Innbydelse til VM for seniorlag i Radebeul (Dresden) 07.07. – 15.07.2018, 50+ og 65+.

Publisert 11. april 2018

De som ønsker å delta i dette lagmesterskapet kan melde se på til Seniorutvalget på e-post: erland.henrichsen@gmail.com.

Man kan melde seg på som komplett 4 eller 5 mannslag eller enkeltvis. De som melder seg på enkeltvis vil bli satt opp på lag av Seniorutvalget, fortrinnsvis de høyest ratene på NOR 1, de neste på NOR 2 osv.

Seniorutvalget dekker startkontingent til FIDE/ECU og arrangøren. Reise og opphold må deltagerne dekke selv.

Påmelding til Seniorutvalget senest 2. mai slik at vi rekker å sette opp lagene og betale kontingentene før fristen går ut (7. mai). Det kan være visse muligheter til å supplere lagene etter fristen men etteranmeldte kan ikke være sikre på å komme med. Påmeldingen må inneholde fide-ID, fødselsår og FIDE-rating. De som melder seg på bes oppgi hvor mange runder de helst ønsker å spille.

Det vil også bli bestilt standard hotellrom på spillestedet. Hvis noen ønsker en annen løsning vennligst gi beskjed. Det vil i utgangspunktet bli satt opp firemannslag. Det er ikke garantert at det er plass på et lag for alle påmeldte. Flybilletter bør ikke bestilles før lagene er satt opp

Fullstendig innbydelse finnes på:
http://www.schachfestival.de/world-team-championship-50-65-2018-en.html

De foreløpig aktuelle deltagere er: Thor-Geir Harestad, Jim Steedman, Helge Gundersen, Anton Hellesøy, Bernt Nordby, Vidar Taksrud, Aleks Semakoff, Oddvar U Voll, Odd Birkestrand, Per Tveten, Jarl H. Ulrichsen, Jan Arne Bjørgvik, Tor Ketil Larsen (50+).