15. jul. 2019

Forbund

Kronerulling for unge sjakktalenter

I etterdønningene fra Kindred-debatten på NSFs Årskongress har Bergen Sjakkfestival, ved Ole Johan Valaker, tatt initiativ til en innsamlingsaksjon øremerket for reisestøtte, stipender og trening til unge sjakktalenter.

Målet for innsamlingen er 50 000 kr. Allerede er det kommet inn i underkant av 30 000 kr. Det er veldig gledelig å se det er så mange som er villig til å bidra. NSF setter stor pris på dette fantastiske initiativet fra Bergen Sjakkfestival, og kan bare istemme deres oppfordring til alle gode krefter på både ja- og nei-siden fra Kindred-debatten til å gi et bidrag.

Hittil har 78 forskjellige bidragsytere tatt oppfordringen. Donasjonene har, i all hovedsak, kommet fra privatpersoner og/eller anonyme givere. Vi tillater oss likevel å fremheve Acoustic Landscapes AS, som hittil er den eneste bedriften, som har valgt å delta på innsamlingen. Forhåpentligvis vil de få følge av flere før aksjonen er avsluttet.

Ønsker du å bidra? Da finner du innsamlingsaksjonen på spleis.no

I tillegg til dette har NSF allerede mottatt 5000 kr direkte fra en anonym giver, og vi har sogar fått et løfte om at 30 000 kr i direkte støtte er på vei fra en annen giver som foreløpig ønsker å være anonym.

NSF er dypt takknemlig for alle bidragsytere, som vil være med å løfte norsk sjakk videre. Tusen takk til dere alle!